Italian SmoothiePT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h61/hd7/9173719482398.jpg800 g tomaten3 eetlepels ringetjes ontpitte olijven1 handvol basilicumblaadje25 g geraspte parmezaan1 el balsamicoazijn2 eetlepels olijfolieijsblokjespepergrissini (facultatief)
Snij de tomaten in grote blokjes en pureer ze met de mixer (of in de blender) tot een gladde coulis. Filter door een zeef met fijne raster en druk er goed op met een lepel om velletjes en zaadjes te verwijderen.
Voeg de olijvenringetjes toe, het basilicum, de parmezaan, de olijfolie en de balsamicoazijn. Mix opnieuw tot een glad mengsel, breng op smaak met peper en zout.
Serveer heel koel met ijsblokjes en grissini. Werk af met basilicum.
Kooktip
Je kan voor het mixen een teentje knoflook toevoegen.