Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Recept zoekresultatenKlassieke aardappelpuree
Recept zoekresultatenKlassieke aardappelpuree
Delhaize logo
  • Klassieke aardappelpuree
    Nutri-Score B

Klassieke aardappelpuree

Klassieke aardappelpureeB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 eierdooier
  • 1 kg grote bloemige aardappelen
  • 5 dl melk
  • 5 dl water
  • 80 g gezouten boter
  • 2 blaadjes laurier
  • geraspte nootmuskaat
  • peper
  • 1 eierdooier
  • 1 kg grote bloemige aardappelen
  • 5 dl melk
  • 5 dl water
  • 80 g gezouten boter
  • 2 blaadjes laurier
  • geraspte nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 15 min. + 20 min. kooktijd
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Voeg het water, de melk, de laurierblaadjes en zout toe. Breng aan de kook en laat ± 20 min. sudderen, tot de aardappelen mals zijn. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Doe ze terug in de kookpot, maar zet ze niet terug op het vuur. Verwijder de laurierblaadjes, voeg de in stukken gesneden boter toe, samen met een beetje kookvocht (± 8 cl, naar eigen smaak).
2
Plet alles met een pureestamper. Voeg de eidooier toe, meng grondig en breng verder op smaak, zonder de nootmuskaat te vergeten.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Voeg het water, de melk, de laurierblaadjes en zout toe. Breng aan de kook en laat ± 20 min. sudderen, tot de aardappelen mals zijn. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Doe ze terug in de kookpot, maar zet ze niet terug op het vuur. Verwijder de laurierblaadjes, voeg de in stukken gesneden boter toe, samen met een beetje kookvocht (± 8 cl, naar eigen smaak).
2
Plet alles met een pureestamper. Voeg de eidooier toe, meng grondig en breng verder op smaak, zonder de nootmuskaat te vergeten.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 344; energie (kCal): 82; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 7,7; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 391,14
Vegetarisch
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1,5 l

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
4
69
Gezouten boter | La Motte
Président Gezouten boter | La Motte
250 gr
4
79
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    4
    99
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Totaal:
      €13,37