Recept zoekresultatenKippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle
Delhaize logo
  • Kippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle

Kippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle

Kippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 sneetjes Bayonneham
  • 1 streepje balsamicoazijn
  • 500 g biokipfilet
  • 2 el bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes salie
  • 2 takjes tijm
  • 300 g verse biotagliatelle
  • 20 cl witte wijn
  • 1 citroen
  • 4 grote tomaten
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 sneetjes Bayonneham
  • 1 streepje balsamicoazijn
  • 500 g biokipfilet
  • 2 el bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes salie
  • 2 takjes tijm
  • 300 g verse biotagliatelle
  • 20 cl witte wijn
  • 1 citroen
  • 4 grote tomaten
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de tomaten in de helft en schik ze in een ovenschotel, met de gesneden kant naar boven. Kruid met peper en zout. Pel de lookteentjes en snijd ze in flinterdunne plakjes. Verdeel de lookschijfjes en de tijmblaadjes over de halve tomaten en overgiet met een scheut olijfolie en een scheut balsamicoazijn. Zet gedurende 20 min in de oven.
3
Snijd de kipfilets in de lengte in de helft en sla het vlees plat. Kruid de lapjes aan beide kanten met peper en zout.
4
Leg een mooie plak Bayonneham en een flink salieblad op elk lapje. Rol de lapjes op en prik ze vast met een tandenstoker. Haal de rolletjes lichtjes door de bloem.
5
Warm 1 el olijfolie op in een pan en laat de lapjes gedurende 15 min bakken op een matig vuur. Draai ze regelmatig om. Haal het vlees uit de pan en deglaceer ze met witte wijn en citroensap. Laat de saus tot de helft inkoken op een matig vuur. Zet het vuur lager en voeg de in stukjes gesneden boter toe, om de saus te binden. Leg de kippenlapjes opnieuw in de pan en laat ze nog gedurende 5 min sudderen op een zacht vuur.
6
Serveer met de halve tomaten en verse biologische tagliatelle.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de tomaten in de helft en schik ze in een ovenschotel, met de gesneden kant naar boven. Kruid met peper en zout. Pel de lookteentjes en snijd ze in flinterdunne plakjes. Verdeel de lookschijfjes en de tijmblaadjes over de halve tomaten en overgiet met een scheut olijfolie en een scheut balsamicoazijn. Zet gedurende 20 min in de oven.
3
Snijd de kipfilets in de lengte in de helft en sla het vlees plat. Kruid de lapjes aan beide kanten met peper en zout.
4
Leg een mooie plak Bayonneham en een flink salieblad op elk lapje. Rol de lapjes op en prik ze vast met een tandenstoker. Haal de rolletjes lichtjes door de bloem.
5
Warm 1 el olijfolie op in een pan en laat de lapjes gedurende 15 min bakken op een matig vuur. Draai ze regelmatig om. Haal het vlees uit de pan en deglaceer ze met witte wijn en citroensap. Laat de saus tot de helft inkoken op een matig vuur. Zet het vuur lager en voeg de in stukjes gesneden boter toe, om de saus te binden. Leg de kippenlapjes opnieuw in de pan en laat ze nog gedurende 5 min sudderen op een zacht vuur.
6
Serveer met de halve tomaten en verse biologische tagliatelle.
Nutritionele informatie
Energie: 443 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bayonneham | Sneden
Delhaize Bayonneham | Sneden
120 gr
4
39
Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Salie | Verpakt
Delhaize Salie | Verpakt
20 gr
1
79
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Pasta | Tagliatelli | Al dente
Soubry Pasta | Tagliatelli | Al dente
375 gr
3+3 gratis
1
55
Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
50 cl
2de tegen -40%
34
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
2 × 500 gr
Bio
    3
    19
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69

    Reeds in je keuken

    Bloem | Wit brood
    Soubry Bloem | Wit brood
    2 kg
    2de tegen -40%
    3
    19
    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Totaal:
    €63,65