Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle
Delhaize logo
  • Kippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle

Kippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Romantisch diner
Hoofdgerecht
Kippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 sneetjes Bayonneham
  • balsamicoazijn
  • 500 g biokipfilet
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 citroen
  • 4 grote tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 3 takjes salie
  • sap van 1 citroen
  • 2 takjes tijm
  • 300 g verse biotagliatelle
  • 20 cl witte wijn
  • zout
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bayonneham | Sneden
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    120 gr
    31,58 €/kg
    €3,79
    F2016030100528800000
  • Blanc de Blancs Sec
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010093000211970060
  • Tagliatelle | Eieren | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2000032900940200000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de tomaten in de helft en schik ze in een ovenschotel, met de gesneden kant naar boven. Kruid met peper en zout. Pel de lookteentjes en snijd ze in flinterdunne plakjes. Verdeel de lookschijfjes en de tijmblaadjes over de halve tomaten en overgiet met een scheut olijfolie en een scheut balsamicoazijn. Zet gedurende twintig minuten in de oven.
    3. Snijd de kipfilets in de lengte in de helft en sla het vlees plat. Kruid de lapjes aan beide kanten met peper en zout.
    4. Leg een mooie plak Bayonneham en een flink salieblad op elk lapje. Rol de lapjes op en prik ze vast met een tandenstoker. Haal de rolletjes lichtjes door de bloem.
    5. Warm een soeplepel olijfolie op in een pan en laat de lapjes gedurende een kwartier bakken op een matig vuur. Draai ze regelmatig om. Haal het vlees uit de pan en deglaceer ze met witte wijn en citroensap. Laat de saus tot de helft inkoken op een matig vuur. Zet het vuur lager en voeg de in stukjes gesneden boter toe, om de saus te binden. Leg de kippenlapjes opnieuw in de pan en laat ze nog gedurende vijf minuten sudderen op een zacht vuur.
    6. Serveer met de halve tomaten en verse biologische tagliatelle.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bayonneham | Sneden
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    120 gr
    31,58 €/kg
    €3,79
    F2016030100528800000
  • Blanc de Blancs Sec
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010093000211970060
  • Tagliatelle | Eieren | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2000032900940200000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000