1
Leg de stukken kip op een grote schotel, giet er het sap van 1 limoen over en voeg 1 teentje geplette knoflook toe. Zout, peper, meng, dek af en laat 30 min. marineren in de koelkast.
2
Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en meng ze met het sap van 1 limoen en 1 teentje geplette knoflook. Zout, peper, dek af en laat 15 min. marineren in de koelkast.
3
Hak de ui en de rest van de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in blokjes.
4
Stoof de garnalen met 2 eetlepels olie 2 min. aan in een braadpan. Haal ze uit de pan, voeg 1 eetlepel olie toe in de pan en kleur de stukjes kip op een hoog vuur. Leg ze nadien op een bord.
5
Stoof dan de ui, de paprika en de look 5 min. aan op een zacht vuurtje. Voeg de stukjes kip toe. Giet de bouillon en de tomatenpuree erbij, dek af en laat 30 min. garen. Kijk af en toe het niveau van de vloeistof na.
6
Hak de cashewnoten, de pindanoten en de geschilde gember fijn. Leg er een beetje van opzij voor de garnering en doe de rest in de braadpan. Voeg er ook het sap van 1 limoen, de kokosmelk, de blokjes tomaat, de fijngehakte koriander en de garnalen aan toe. Laat 10 min. sudderen en kruid af.
7
Bestrooi met het mengsel van gember, cashewnoten en pindanoten en dien op.
1
Leg de stukken kip op een grote schotel, giet er het sap van 1 limoen over en voeg 1 teentje geplette knoflook toe. Zout, peper, meng, dek af en laat 30 min. marineren in de koelkast.
2
Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en meng ze met het sap van 1 limoen en 1 teentje geplette knoflook. Zout, peper, dek af en laat 15 min. marineren in de koelkast.
3
Hak de ui en de rest van de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in blokjes.
4
Stoof de garnalen met 2 eetlepels olie 2 min. aan in een braadpan. Haal ze uit de pan, voeg 1 eetlepel olie toe in de pan en kleur de stukjes kip op een hoog vuur. Leg ze nadien op een bord.
5
Stoof dan de ui, de paprika en de look 5 min. aan op een zacht vuurtje. Voeg de stukjes kip toe. Giet de bouillon en de tomatenpuree erbij, dek af en laat 30 min. garen. Kijk af en toe het niveau van de vloeistof na.
6
Hak de cashewnoten, de pindanoten en de geschilde gember fijn. Leg er een beetje van opzij voor de garnering en doe de rest in de braadpan. Voeg er ook het sap van 1 limoen, de kokosmelk, de blokjes tomaat, de fijngehakte koriander en de garnalen aan toe. Laat 10 min. sudderen en kruid af.
7
Bestrooi met het mengsel van gember, cashewnoten en pindanoten en dien op.