Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • 00:00
    -03:42
  • Kip Korma

Kip Korma

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Bijgerechten
Kip Korma

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 komkommer
  • 1 koffielepel kurkumapoeder
  • 1 koffielepel garam masala
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 koffielepel cayennepeper (poeder)
  • 300 g volle yoghurt
  • 1 kl poedersuiker
  • 1 potje Delhaize-gevogeltefond (190 ml)
  • 2 eetlepels arachideolie
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • PROMO KIPFILET 600G
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2017070500002660000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011240000
  • Fond | Kip
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 cl
    17,95 €/l
    €3,59
    S2017013103686000000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • Begin met koken

    1. Snijd de kipfilets in stukjes. Giet twee eetlepels arachideolie in een stoofpan, bak de stukjes kip en kruid ze met zout. Als ze eenmaal goudgeel gebakken zijn, haal ze dan uit de pan met een schuimspaan en giet de bakolie weg.
    2. Roer in een kommetje de geschilde en geraspte gember, de kruiden en de gevogeltefond tot een stevig mengsel.
    3. Snipper de uien, hak de look fijn en laat ze in een soeplepel arachideolie (op een matig vuur) stoven in de stoofpan. Voeg de currypasta toe en laat gedurende vijf minuten al roerend verder bakken op een hoog vuur. Voeg dan de stukken kip toe, samen met de suiker en de yoghurt. Dek het geheel af en laat gedurende 45 minuten sudderen op een laag vuur. Controleer regelmatig of er nog genoeg vloeistof in de pan zit en voeg af en toe een beetje gevogeltefond toe indien nodig. Roer regelmatig.
    4. Serveer de korma met witte rijst en een komkommerslaatje met yoghurt.

    Kooktip

    Als je geen garam masala hebt, maak dan je eigen poeder. Gebruik gelijke delen zwarte peper, komijn-, kaneel- en kruidnagelpoeder, met geraspte muskaatnoot en korianderzaadpoeder.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Gluten vrij
    Diner
    Bijgerechten
    • 00:00
      -03:42
    • Kip Korma

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • PROMO KIPFILET 600G
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2017070500002660000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011240000
  • Fond | Kip
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 cl
    17,95 €/l
    €3,59
    S2017013103686000000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000