Delhaize logo
Kip Korma

Kip Korma

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 komkommer
  • 1 kl koffielepel kurkumapoeder
  • 1 kl garam masala
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl cayennepeper (poeder)
  • 300 g volle yoghurt
  • 1 kl poedersuiker
  • 1 potje Delhaize-gevogeltefond (190 ml)
  • 2 el arachideolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 600 g kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 komkommer
  • 1 kl koffielepel kurkumapoeder
  • 1 kl garam masala
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl cayennepeper (poeder)
  • 300 g volle yoghurt
  • 1 kl poedersuiker
  • 1 potje Delhaize-gevogeltefond (190 ml)
  • 2 el arachideolie
  • zwarte peper
  • zout

Begin met koken

1
Snijd de kipfilets in stukjes. Giet twee eetlepels arachideolie in een stoofpan, bak de stukjes kip en kruid ze met zout. Als ze eenmaal goudgeel gebakken zijn, haal ze dan uit de pan met een schuimspaan en giet de bakolie weg.
2
Roer in een kommetje de geschilde en geraspte gember, de kruiden en de gevogeltefond tot een stevig mengsel.
3
Snipper de uien, hak de look fijn en laat ze in een soeplepel arachideolie (op een matig vuur) stoven in de stoofpan. Voeg de currypasta toe en laat gedurende vijf minuten al roerend verder bakken op een hoog vuur. Voeg dan de stukken kip toe, samen met de suiker en de yoghurt. Dek het geheel af en laat gedurende 45 minuten sudderen op een laag vuur. Controleer regelmatig of er nog genoeg vloeistof in de pan zit en voeg af en toe een beetje gevogeltefond toe indien nodig. Roer regelmatig.
4
Serveer de korma met witte rijst en een komkommerslaatje met yoghurt.
1
Snijd de kipfilets in stukjes. Giet twee eetlepels arachideolie in een stoofpan, bak de stukjes kip en kruid ze met zout. Als ze eenmaal goudgeel gebakken zijn, haal ze dan uit de pan met een schuimspaan en giet de bakolie weg.
2
Roer in een kommetje de geschilde en geraspte gember, de kruiden en de gevogeltefond tot een stevig mengsel.
3
Snipper de uien, hak de look fijn en laat ze in een soeplepel arachideolie (op een matig vuur) stoven in de stoofpan. Voeg de currypasta toe en laat gedurende vijf minuten al roerend verder bakken op een hoog vuur. Voeg dan de stukken kip toe, samen met de suiker en de yoghurt. Dek het geheel af en laat gedurende 45 minuten sudderen op een laag vuur. Controleer regelmatig of er nog genoeg vloeistof in de pan zit en voeg af en toe een beetje gevogeltefond toe indien nodig. Roer regelmatig.
4
Serveer de korma met witte rijst en een komkommerslaatje met yoghurt.
Nutritionele informatie
Energie: 282 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Gluten vrij
Diner
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip | A la minute

Delhaize

Filet | Kip | A la minute

2 × 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€13,30

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Kruiden | Tikka Masala

Santa Maria

Kruiden | Tikka Masala

35 gr

€2,19

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€2,05

Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Cayenne | Gemalen

40 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze

Oikos

Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze

2 × 2 x 145 gr

€5,90

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€35,13