Kerstgehaktbrood, knolselderpuree en kool met spekjes


Gemiddeld
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1/2 savooikool
- selderzout
- 1 nootje boter (voor de aardappelen)
- 50 g boter (afwerking knolselderpuree)
- 1 snufje nootmuskaat
- peper
- witte peper
- zout
- 800 g aardappelen
- boter
- 5 cl room
- 1/2 bol knolselder
- 8 dikke plaakjes gerookt spek
- 2 teentjes knoflook
- 1 snuifje gemalen kaneel
- 2 kruidnagels
- 1 snufje steranijspoeder
- 3 sneetjes wit brood
- 3 eieren
- 1 scheut cognac of calvados (naar smaak)
- 4 blaadjes salie
- 1 ui (voor de knolselderpuree)
- 1 dikke ui (voor het gehaktbrood)
- 125 g gedroogde abrikozen
- 75 g pistachenoten
- 1 kg gemengd gehakt van scharrelvarken
- 1/2 savooikool
- selderzout
- 1 nootje boter (voor de aardappelen)
- 50 g boter (afwerking knolselderpuree)
- 1 snufje nootmuskaat
- peper
- witte peper
- zout
- 800 g aardappelen
- boter
- 5 cl room
- 1/2 bol knolselder
- 8 dikke plaakjes gerookt spek
- 2 teentjes knoflook
- 1 snuifje gemalen kaneel