Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenTomaten-courgettetartaar met peterseliegranité
Delhaize logo
  • Tomaten-courgettetartaar met peterseliegranité
    A

Tomaten-courgettetartaar met peterseliegranité

door Jeroen De Pauw
Tomaten-courgettetartaar met peterseliegranitéA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 2 citroenen
  • 1/2 bussel basilicum
  • 20 g bladpeterselie
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 80 g kristalsuiker
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 2 citroenen
  • 1/2 bussel basilicum
  • 20 g bladpeterselie
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 80 g kristalsuiker
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. (+4 u vriestijd)
1
Mix de grofgehakte peterselie in de beker van de mixer fijn met 1 dl water, het sap van 1 citroen en de suiker. Giet het mengsel in een schaal met platte bodem (zoals een ovenschaal) en laat enkele uren in de diepvriezer opstijven.
2
Hak de sjalot en het basilicum fijn. Snijd de courgette en de ontpitte tomaten tot een fijne brunoise (heel kleine blokjes). Meng ze met de sjalot, het basilicum, de parmigiano, het sap van 1 citroen, peper en olijfolie (voeg nu nog geen zout toe, om te vermijden dat de tomaten hun vocht verliezen). Meng goed en laat 30 min. in de koelkast rusten.
3
Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Voeg net voor het opdienen de pijnboompitten en zout toe aan de tartaar. Laat hem goed uitlekken, dresseer hem met een uitsteekring op de borden en druk goed aan. Schraap de granité met een vork en schep een kleine quenelle op elke tartaar. Tast meteen toe!
1
Mix de grofgehakte peterselie in de beker van de mixer fijn met 1 dl water, het sap van 1 citroen en de suiker. Giet het mengsel in een schaal met platte bodem (zoals een ovenschaal) en laat enkele uren in de diepvriezer opstijven.
2
Hak de sjalot en het basilicum fijn. Snijd de courgette en de ontpitte tomaten tot een fijne brunoise (heel kleine blokjes). Meng ze met de sjalot, het basilicum, de parmigiano, het sap van 1 citroen, peper en olijfolie (voeg nu nog geen zout toe, om te vermijden dat de tomaten hun vocht verliezen). Meng goed en laat 30 min. in de koelkast rusten.
3
Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Voeg net voor het opdienen de pijnboompitten en zout toe aan de tartaar. Laat hem goed uitlekken, dresseer hem met een uitsteekring op de borden en druk goed aan. Schraap de granité met een vork en schep een kleine quenelle op elke tartaar. Tast meteen toe!
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 92 kcal - Vetten: 5,7 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 1,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 92 kcal - Vetten: 5,7 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 1,6 g
Vegetarisch
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
2 × 500 gr
Bio
    3
    19
    Courgette
    Delhaize Courgette
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Basilicum | Verpakt
    Delhaize Basilicum | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Pijnboompitten
    Delhaize Pijnboompitten
    90 gr
    6
    39
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    59

    Reeds in je keuken

    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
    Olijfolie | Classico
    Bertolli Olijfolie | Classico
    75 cl
    2de tegen -30%
    12
    55
    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Zout | Cuisine
    Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Totaal:
    €21,07