Delhaize logo
  • Käsespätzle
    D
KäsespätzleD

Käsespätzle

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 middelgrote uien
  • 250 g bloem
  • 1 eigeel
  • 5 eieren
  • 3 el water
  • 80 g boter
  • 150 g Zwitserse geraspte gruyèrekaas
  • peterselie
  • zout
  • 2 middelgrote uien
  • 250 g bloem
  • 1 eigeel
  • 5 eieren
  • 3 el water
  • 80 g boter
  • 150 g Zwitserse geraspte gruyèrekaas
  • peterselie
  • zout

Begin met koken

: 35 min. + 30 min. rusttijd
1
Meng de bloem, de losgeklopte eieren, het water en zout tot je een stevig deeg verkrijgt. Laat 30 min rusten.
2
Hak de peterselieblaadjes. Snijd de uien in fijne ringen. Zet een pan op het vuur met 50 g boter en laat de uien erin kleuren. Kruid met zout en zet even apart.
3
Draai de pasta door een roerzeef met grote gaatjes met behulp van een houten lepel. Kook de pasta in verschillende keren gaar in gezouten kokend water en laat uitlekken.
4
Voeg 30 g boter, de geraspte kaas en de gehakte peterselie toe aan de pasta en meng goed onder mekaar. Dien op met de gebakken uiringen.
1
Meng de bloem, de losgeklopte eieren, het water en zout tot je een stevig deeg verkrijgt. Laat 30 min rusten.
2
Hak de peterselieblaadjes. Snijd de uien in fijne ringen. Zet een pan op het vuur met 50 g boter en laat de uien erin kleuren. Kruid met zout en zet even apart.
3
Draai de pasta door een roerzeef met grote gaatjes met behulp van een houten lepel. Kook de pasta in verschillende keren gaar in gezouten kokend water en laat uitlekken.
4
Voeg 30 g boter, de geraspte kaas en de gehakte peterselie toe aan de pasta en meng goed onder mekaar. Dien op met de gebakken uiringen.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1040; energie (kCal): 249; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 8,1; koolhydraten (g): 19,1; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 626,98
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1040; energie (kCal): 249; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 8,1; koolhydraten (g): 19,1; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 626,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,69

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,39

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€16,15