Recept zoekresultatenDe grote stronk met massala chai
Delhaize logo
  • De grote stronk met massala chai
De grote stronk met massala chai

De grote stronk met massala chai

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 170 g pure chocolade
  • 80 g boter
  • 170 g rietsuiker in poedervorm
  • 180 g bloem
  • 20 cl vloeibare room 30%
  • 30 g bloemsuiker
  • 150 g mascarpone
  • 6 cl thee massala chai
  • 6 eieren, wit en geel gescheiden
  • zout
  • 1 mespunt vanille in poedervorm
  • 170 g pure chocolade
  • 80 g boter
  • 170 g rietsuiker in poedervorm
  • 180 g bloem
  • 20 cl vloeibare room 30%
  • 30 g bloemsuiker
  • 150 g mascarpone
  • 6 cl thee massala chai
  • 6 eieren, wit en geel gescheiden
  • zout
  • 1 mespunt vanille in poedervorm

Begin met koken

: 30 min. + 13 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
2
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie met de boter. Laat afkoelen.
3
Klop de eigelen en de suiker totdat de mengeling wit wordt. Voeg vervolgens de afgekoelde chocolade en de bloem toe.
4
Klop de eiwitten stijf tot sneeuw met een snuifje zout. Voeg dit toe aan de chocoladebereiding. Spreid het deeg uit in een rechthoekige bakvorm die met bakpapier bedekt is. Bak 13 min. in de oven.
5
Klop de room tot slagroom met de vanille en de poedersuiker. Voeg dit toe aan de mascarpone en de thee, en meng.
6
Serveren: snijd drie gelijkvormige rechthoeken in de chocoladebiscuit. Leg ze op een dienschotel. Spreid de slagroom uit, bedek met een andere rechthoek, bedek met slagroom en leg er de derde rechthoek op. Giet de rest van de slagroom in een spuitzak. Versier de bovenkant van de stronk met slagroom.
1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
2
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie met de boter. Laat afkoelen.
3
Klop de eigelen en de suiker totdat de mengeling wit wordt. Voeg vervolgens de afgekoelde chocolade en de bloem toe.
4
Klop de eiwitten stijf tot sneeuw met een snuifje zout. Voeg dit toe aan de chocoladebereiding. Spreid het deeg uit in een rechthoekige bakvorm die met bakpapier bedekt is. Bak 13 min. in de oven.
5
Klop de room tot slagroom met de vanille en de poedersuiker. Voeg dit toe aan de mascarpone en de thee, en meng.
6
Serveren: snijd drie gelijkvormige rechthoeken in de chocoladebiscuit. Leg ze op een dienschotel. Spreid de slagroom uit, bedek met een andere rechthoek, bedek met slagroom en leg er de derde rechthoek op. Giet de rest van de slagroom in een spuitzak. Versier de bovenkant van de stronk met slagroom.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO

Côte d'Or

Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO

180 gr

Bio

€6,65

Suiker | Bruin | Kandijsmaak

Delhaize

Suiker | Bruin | Kandijsmaak

500 gr

€1,59

0% Lactose | Volle room 35% VG | Eco

Balade

0% Lactose | Volle room 35% VG | Eco

250 gr

€3,29

Bloemsuikermolen

Tienen-Tirlemont

Bloemsuikermolen

250 gr

€1,75

Buffel mascarpone

Fattorie Garofalo

Buffel mascarpone

250 gr

€2,99

Infusie | Spicy Chai | Bio

Clipper

Infusie | Spicy Chai | Bio

2 × 50 gr

Bio

€8,70

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Vanillepoeder

Vahiné

Vanillepoeder

8 gr

€7,39

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€34,45