Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel

Productterugroeping:« Courgette bio van het merk Delhaize »Lees meer >

Geniet tot en met 11 september van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenDe grote stronk met massala chai
Delhaize logo
  • De grote stronk met massala chai

De grote stronk met massala chai

De grote stronk met massala chai
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 170 g pure chocolade
  • 80 g boter
  • 170 g rietsuiker in poedervorm
  • 180 g bloem
  • 20 cl vloeibare room 30%
  • 30 g bloemsuiker
  • 150 g mascarpone
  • 6 cl thee massala chai
  • 6 eieren, wit en geel gescheiden
  • zout
  • 1 mespunt vanille in poedervorm
  • 170 g pure chocolade
  • 80 g boter
  • 170 g rietsuiker in poedervorm
  • 180 g bloem
  • 20 cl vloeibare room 30%
  • 30 g bloemsuiker
  • 150 g mascarpone
  • 6 cl thee massala chai
  • 6 eieren, wit en geel gescheiden
  • zout
  • 1 mespunt vanille in poedervorm

Begin met koken

: 30 min. + 13 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
2
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie met de boter. Laat afkoelen.
3
Klop de eigelen en de suiker totdat de mengeling wit wordt. Voeg vervolgens de afgekoelde chocolade en de bloem toe.
4
Klop de eiwitten stijf tot sneeuw met een snuifje zout. Voeg dit toe aan de chocoladebereiding. Spreid het deeg uit in een rechthoekige bakvorm die met bakpapier bedekt is. Bak 13 min. in de oven.
5
Klop de room tot slagroom met de vanille en de poedersuiker. Voeg dit toe aan de mascarpone en de thee, en meng.
6
Serveren: snijd drie gelijkvormige rechthoeken in de chocoladebiscuit. Leg ze op een dienschotel. Spreid de slagroom uit, bedek met een andere rechthoek, bedek met slagroom en leg er de derde rechthoek op. Giet de rest van de slagroom in een spuitzak. Versier de bovenkant van de stronk met slagroom.
1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
2
Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie met de boter. Laat afkoelen.
3
Klop de eigelen en de suiker totdat de mengeling wit wordt. Voeg vervolgens de afgekoelde chocolade en de bloem toe.
4
Klop de eiwitten stijf tot sneeuw met een snuifje zout. Voeg dit toe aan de chocoladebereiding. Spreid het deeg uit in een rechthoekige bakvorm die met bakpapier bedekt is. Bak 13 min. in de oven.
5
Klop de room tot slagroom met de vanille en de poedersuiker. Voeg dit toe aan de mascarpone en de thee, en meng.
6
Serveren: snijd drie gelijkvormige rechthoeken in de chocoladebiscuit. Leg ze op een dienschotel. Spreid de slagroom uit, bedek met een andere rechthoek, bedek met slagroom en leg er de derde rechthoek op. Giet de rest van de slagroom in een spuitzak. Versier de bovenkant van de stronk met slagroom.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
180 gr
Bio
    6
    65
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59
    Room | Volle | 36% 20cl
    Dilea Room | Volle | 36% 20cl
    20 cl
    3
    05
    Bloemsuiker
    Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    79
    Mascarpone
    Delhaize Mascarpone
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    45
    Infusie | Spicy Chai | Bio
    Clipper Infusie | Spicy Chai | Bio
    2 × 50 gr
    Bio
      4
      35
      Eieren | Bruine | Medium
      Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      69
      Vanillepoeder
      Vahiné Vanillepoeder
      8 gr
      7
      39

      Reeds in je keuken

      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Zout | Keuken
      365 Zout | Keuken
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Totaal:
      €31,31