Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCroquembouche met rode vruchten
Delhaize logo
  • Croquembouche met rode vruchten

Croquembouche met rode vruchten

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Dessert
Croquembouche met rode vruchten

Ingrediënten voor 14 Porties

14 Porties
  • 6 eieren
  • 300 g bloem
  • 150 g rode vruchten (frambozen, aardbeien …)
  • 3,8 dl water
  • 300 g boter
  • bloemsuiker voor de afwerking
  • 2 snuifjes zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 dl room
  • 100 g suiker (voor de karamel)
  • 1 eetlepel water (voor de karamel)
  • spuitzak
  • patisseriekegel
  • tandenstokers

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Reeds in je keuken
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    F2015112500159100000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    5,20 €/kg
    €0,65
    S2003071600019680000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min + 30 min baktijd

    1. Breng het water aan de kook en voeg de boter toe. Wanneer de boter volledig gesmolten is, voeg je in één keer de bloem en het zout toe.
    2. Meng alles goed door elkaar met een houten lepel en haal van het vuur.
    3. Meng stevig tot het deeg aan de rand van de pot kleeft en er in het midden een gat ontstaat.
    4. Zet terug op het vuur en roer nog 2 min zodat het beslag droogt.
    5. Haal opnieuw van het vuur en voeg de eieren 1 per 1 toe. Voeg het volgende ei pas toe wanneer het vorige ei helemaal ondergemengd is.
    6. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit bolletjes van de grootte van een abrikoos op een vel bakpapier.
    7. Bak de bolletjes gedurende 30 min in een voorverwarmde oven van 180°C.
    8. Haal uit de oven en maak onderaan de soezen een gaatje met een mes.
    9. Leg ze op een rooster en laat volledig afkoelen. Als je geen rooster hebt, draai de soezen om zodat de gaatjes omhoog liggen.
    10. Maak de slagroom: meng de opgeklopte room met de suiker. Schep in een spuitzak en plaats in de koelkast.
    11. Wanneer de soezen volledig afgekoeld zijn, spuit je er slagroom in.
    12. Bereid de karamel: zet 100 g suiker op het vuur met 1 el water en laat licht karamelliseren. Deze karamel gebruik je om de soezen op de toren te bevestigen.
    13. Bouw de toren met de patisseriekegel: dop een soes in de karamel en plaats op de patisseriekegel. Begin onderaan en werk in cirkels naar de top. Om te verstevigen kun je de soezen vastpinnen met tandenstokers.
    14. Bestrooi de toren met bloemsuiker.
    15. Plaats rode vruchten tussen de soezen.

    Kooktip

    Plaats je rode vruchten een dag op voorhand in de diepvries en plaats ze op de toren net voor je opdient.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Kids,Romantisch diner
    Overig
    Zomer
    Dessert
    • Croquembouche met rode vruchten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Reeds in je keuken
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    F2015112500159100000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    5,20 €/kg
    €0,65
    S2003071600019680000