Recept zoekresultatenKaneelbroodjes (Kanelsnegle)
Recept zoekresultatenKaneelbroodjes (Kanelsnegle)
Delhaize logo
E

Kaneelbroodjes (Kanelsnegle)

Kaneelbroodjes (Kanelsnegle)E
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 480 g croissantdeeg
  • 50 g bruine suiker
  • 60 g zachte boter
  • 2 el kaneelpoeder
  • 1 el bloem
  • 50 g walnoten
  • 1 ei
  • 480 g croissantdeeg
  • 50 g bruine suiker
  • 60 g zachte boter
  • 2 el kaneelpoeder
  • 1 el bloem
  • 50 g walnoten
  • 1 ei

Begin met koken

: 15 min. + 20 min. baktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. 2
    Meng de malse boter, de bruine suiker, de kaneel en de bloem en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe. Meng goed.
  3. 3
    Rol het eerste pakje deeg uit op je werkblad en verdeel het deeg in drie rechthoeken. Besmeer die lichtjes met de kaneelbereiding en rol ze op. Snijd elk broodje in 4 schijven en leg die, voldoende ver uit elkaar, op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Doe hetzelfde met de tweede rol deeg.
  4. 4
    Bestrijk de broodjes met het geklopte ei en laat 20 min. bakken in de oven.
  5. 5
    Leg ze op een taartrooster en serveer ze lauw.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. 2
    Meng de malse boter, de bruine suiker, de kaneel en de bloem en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe. Meng goed.
  3. 3
    Rol het eerste pakje deeg uit op je werkblad en verdeel het deeg in drie rechthoeken. Besmeer die lichtjes met de kaneelbereiding en rol ze op. Snijd elk broodje in 4 schijven en leg die, voldoende ver uit elkaar, op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Doe hetzelfde met de tweede rol deeg.
  4. 4
    Bestrijk de broodjes met het geklopte ei en laat 20 min. bakken in de oven.
  5. 5
    Leg ze op een taartrooster en serveer ze lauw.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1595; energie (kCal): 383; vetten (g): 23,8; verzadigde vetten (g): 11,1; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 10,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 231,72
Scandinavisch
Kids,Brunch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

  • Noten
    50 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Croissants | 6st
    2 × 240 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    59
  • Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    65
  • Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    59
  • Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
    38 gr
    -10% voor 3
    3
    79
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99

Totaal:

€13,59