Recept zoekresultatenKalfsniertjes met mosterd
Recept zoekresultatenKalfsniertjes met mosterd
Delhaize logo
  • Kalfsniertjes met mosterd
    Nutri-Score D

Kalfsniertjes met mosterd

Kalfsniertjes met mosterdD
Gemiddeld
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 600 g kalfsniertjes
  • 2 dl room
  • 2 el mosterd
  • 2 dl kalfsfond
  • 50 g boter
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes tijm
  • peper
  • 600 g kalfsniertjes
  • 2 dl room
  • 2 el mosterd
  • 2 dl kalfsfond
  • 50 g boter
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes tijm
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Verwijder indien nodig het vet en de pezen van de niertjes met een scherp mesje. Spoel ze onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
2
Bak de niertjes, met de ontvette kant naar onder, op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Draai ze om en bak ook de bolle kant goudbruin (± 5 min. in totaal). Kruid met peper, met zout en bestrooi met geriste tijm.
3
Haal de niertjes uit de braadpan en roer de aanbaksels goed los met de kalfsfond. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de mosterd, de room en de gehakte dragon toe. Laat 5 min. sudderen. Snijd de niertjes in stukken en warm ze 30 s in de saus op.
4
Breng verder op smaak en dien meteen op. Serveer er minirösti’s of krieltjes uit de oven bij en veldsla.
1
Verwijder indien nodig het vet en de pezen van de niertjes met een scherp mesje. Spoel ze onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
2
Bak de niertjes, met de ontvette kant naar onder, op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Draai ze om en bak ook de bolle kant goudbruin (± 5 min. in totaal). Kruid met peper, met zout en bestrooi met geriste tijm.
3
Haal de niertjes uit de braadpan en roer de aanbaksels goed los met de kalfsfond. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de mosterd, de room en de gehakte dragon toe. Laat 5 min. sudderen. Snijd de niertjes in stukken en warm ze 30 s in de saus op.
4
Breng verder op smaak en dien meteen op. Serveer er minirösti’s of krieltjes uit de oven bij en veldsla.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rognon
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
22,5 cl
3
39
Fond | Kalf
Lacroix Fond | Kalf
40 cl
5
09
Zachte boter | La Motte
Président Zachte boter | La Motte
250 gr
4
79
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Mosterd
Bister Mosterd
250 gr
1
85
Totaal:
€16,55