Recept zoekresultatenKalfsniertjes met mosterd
Delhaize logo
  • Kalfsniertjes met mosterd
    D
Kalfsniertjes met mosterdD

Kalfsniertjes met mosterd

Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g kalfsniertjes
  • 2 dl room
  • 2 el mosterd
  • 2 dl kalfsfond
  • 50 g boter
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes tijm
  • peper
  • 600 g kalfsniertjes
  • 2 dl room
  • 2 el mosterd
  • 2 dl kalfsfond
  • 50 g boter
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes tijm
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Verwijder indien nodig het vet en de pezen van de niertjes met een scherp mesje. Spoel ze onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
2
Bak de niertjes, met de ontvette kant naar onder, op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Draai ze om en bak ook de bolle kant goudbruin (± 5 min. in totaal). Kruid met peper, met zout en bestrooi met geriste tijm.
3
Haal de niertjes uit de braadpan en roer de aanbaksels goed los met de kalfsfond. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de mosterd, de room en de gehakte dragon toe. Laat 5 min. sudderen. Snijd de niertjes in stukken en warm ze 30 s in de saus op.
4
Breng verder op smaak en dien meteen op. Serveer er minirösti’s of krieltjes uit de oven bij en veldsla.
1
Verwijder indien nodig het vet en de pezen van de niertjes met een scherp mesje. Spoel ze onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
2
Bak de niertjes, met de ontvette kant naar onder, op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Draai ze om en bak ook de bolle kant goudbruin (± 5 min. in totaal). Kruid met peper, met zout en bestrooi met geriste tijm.
3
Haal de niertjes uit de braadpan en roer de aanbaksels goed los met de kalfsfond. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de mosterd, de room en de gehakte dragon toe. Laat 5 min. sudderen. Snijd de niertjes in stukken en warm ze 30 s in de saus op.
4
Breng verder op smaak en dien meteen op. Serveer er minirösti’s of krieltjes uit de oven bij en veldsla.
Nutritionele informatie
D
Energie: 427 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Mosterd

Bister

Mosterd

250 gr

€1,85

Totaal:
€9,27