Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Delhaize logo
  • Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
    A

Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groentenA

Ingrediënten voor 5 Porties

5 Porties
  • 600 g kalfsgebraad
  • 200 g ontbijtspek in fijne sneetjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 wortelen (paarse, witte en oranje)
  • 1 zoete aardappel
  • 2 pastinaken
  • 33 cl wit bier
  • 1 eetlepel dikke room
  • 1 sjalot
  • 1 volledige knoflookbol
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 20 cl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996111500143900000
  • Witbier | 4,5% | Fles
    6 x 25 cl
    3,96 €/l
    €5,94
    S2017012703685650099
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 60 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Strooi een weinig peper en zout op beide kanten van het gebraad. Leg de helft van de sneetjes spek op het werkblad. Leg het gebraad erop, omwikkel het met het spek en bedek het bovenste deel met de rest van het spek. Leg de rozemarijn over de lengte van het gebraad. Bind vervolgens het gebraad in en geef het een mooie vorm. Leg het in een met olie bestreken ovenschotel. Snijd de knoflookbol horizontaal in twee en leg hem op de schotel, met de gesneden kant naar onderen. Giet er de helft van het water over en zet het gebraad 45 min. in de oven. Giet 3 keer braadvocht over het gebraad.
    2. Schil de groenten en snijd ze in frietjes. Stoof de fijngehakte sjalot aan in een pan op een matig vuurtje met 1/3 van de olie. Voeg de groenten en de andere helft van het water toe. Strooi peper en zout, dek af en laat 15 min. koken op een zacht vuur. Na 15 min. haal je het deksel eraf en laat je de groenten verder koken terwijl je ze regelmatig omroert.
    3. Wanneer het gebraad klaar is, haal je het uit de oven en hou je het warm. Giet het braadvocht in een pan en voeg er de gepelde knoflook aan toe. Giet het witbier erbij en breng aan de kook. Mix de saus en voeg room toe. Kruid af naar smaak.
    4. Dien het gebraad op met de groenten en de saus.

    Kooktip

    Kalfsvlees maakt deel uit van een evenwichtige voeding. Het bevat weinig calorieën, is niet vet maar wel rijk aan eiwitten en voedingsstoffen. Kalfslever bevat dan weer uitermate veel vitamines A, B en ijzer.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 427; energie (kCal): 102; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 584,66
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996111500143900000
  • Witbier | 4,5% | Fles
    6 x 25 cl
    3,96 €/l
    €5,94
    S2017012703685650099