Recept zoekresultatenKabeljauw met tomaten en parmezaan
Delhaize logo
  • Kabeljauw met tomaten en parmezaan
    A

Kabeljauw met tomaten en parmezaan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Kids,Vis - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Kabeljauw met tomaten en parmezaanA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 tomaten
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 250 g verse tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 afgestreken eetlepel tijm
  • 500 g diepgevroren kabeljauw
  • ½ bosje basilicum

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Tagliatelle
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1995070500276000000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Fruit de gesnipperde ui in 3 eetlepels olijfolie in een pan op zacht vuur.
    3. Snij intussen de tomaten middendoor, ontpit en snij ze dan in blokjes.
    4. Doe het geperste lookteentje en de tijm bij de ui in de pan, roer 2 min., voeg dan de tomaten toe. Kruid met peper en zout en neem van het vuur.
    5. Strijk 1 eetlepel olie uit op de bodem van een ovenschaal. Leg er de in stukken gesneden kabeljauw op, kruid met peper en zout. Bedek met de tomaten, bestrooi met parmezaan en zet 15 min. in de oven.
    6. Kook de tagliatelle beetgaar (zie verpakking).
    7. Bestrooi de vis met basilicum en serveer warm met de tagliatelle.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 451; energie (kCal): 107; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 504,83
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kids,Vis - minder dan 3€
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kabeljauw met tomaten en parmezaan
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Tagliatelle
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1995070500276000000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000