Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPilav met garnalen en olijven
Delhaize logo
  • Pilav met garnalen en olijven

Pilav met garnalen en olijven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Pilav met garnalen en olijven

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 zakje diepgevroren rauwe garnaalstaarten 365
  • 2 kopjes halfvolkoren langkorrelrijst bio
  • 1 kopje diepgevroren erwten
  • 1 kopje ontpitte groene olijven
  • 1/2 kopje witte wijn
  • 200 g tomatenvlees Taste of Inspirations (uit bokaal)
  • 1 dopje saffraanpoeder of enkele draadjes
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 feuille laurierblad
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gepelde garnalen 21/25
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012042300295450000
  • Laurierblaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015090100390510000
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 30 min kooktijd

    1. Gebruik een kopje (20 cl) om alle ingrediënten af te meten.
    2. Snij de paprika in kleine blokjes, hak de ui fijn en pers het lookteentje. Stoof ze 5 min in de olie in een grote sauteuse op zacht vuur.
    3. Voeg de erwten en de rijst toe, roer 2 min., giet er dan de witte wijn bij.
    4. Voeg ook het tomatenvlees toe, 4 koppen water, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad en de saffraan. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. op heel zacht vuur sudderen.
    5. Pel intussen de (vooraf ontdooide) garnaalstaarten.
    6. Doe de olijven en de garnalen bij in de sauteuse, meng en laat nog 5 min. sudderen (voeg een beetje water toe indien nodig). Breng op smaak met peper en zout.
    7. Serveer meteen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Pilav met garnalen en olijven

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gepelde garnalen 21/25
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012042300295450000
  • Laurierblaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015090100390510000
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000