Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • Julekakes
    C

Julekakes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
JulekakesC

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
  • 2 eieren
  • 7,5 dl melk
  • 1 eetlepel zure room
  • 100 g boter
  • 2 sinaasappelen
  • 1,1 kg bloem
  • 280 g suiker
  • 100 g bloemsuiker
  • 2 kl zout
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 40 g gekonfijte sinaasappelschil
  • 1 dl lauw water
  • 40 g gekonfijte kersen
  • 40 g rozijnen
  • 40 g gekonfijte gember
  • 1 koffielepel kardemompoeder

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • S2008062402194100000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 4u rusttijd + 20 min baktijd

    1. Neem een grote mengschaal en doe er de boter, 180 g suiker, het zout en het bakpoeder in. Warm de melk op en giet deze over de ingrediënten in de mengschaal. Voeg de helft van de bloem toe en meng tot een homogeen deeg. Breek de eieren in de schaal en voeg de rest van de bloem toe. Meng verder tot een glad deeg. Voeg indien nodig een beetje water toe.
    2. Hak het gedroogde fruit en meng dit onder het deeg, samen met het kardemompoeder. Laat het deeg 2 u rusten onder een vochtige keukendoek. Kneed het deeg opnieuw en laat nogmaals 2 u rijzen onder de keukendoek.
    3. Verwarm de oven voor op 170°C.
    4. Neem een muffinbakplaat, beboter de vormpjes en bestuif daarna met bloem. Vul de vormpjes voor 2/3 met het deeg en bak gaar in de oven gedurende ± 20 min. Prik met een mes in een kake, om te kijken of ze gaar zijn. Haal de julekakes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
    5. Snijd ondertussen 2 sinaasappelen in plakjes en vervolgens in de helft. Zet een pan op het vuur met met 100 g suiker en 1 dl water en konfijt er de stukjes sinaasappel in gedurende 15 min. Giet er eventueel een beetje water bij, zodat het mengsel niet verkleurt. Laat afkoelen.
    6. Meng de poedersuiker met de zure room zodat je een romig glazuur verkrijgt.
    7. Werk de julekakes af met het glazuur en een stukje gekonfijte sinaasappel.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1018; energie (kCal): 241; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 43,7; suikers (g): 17,9; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 365,84
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Eindejaar
    Overig
    Zomer
    Dessert
    • Julekakes
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • S2008062402194100000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000