1
Neem een grote mengschaal en doe er de boter, 180 g suiker, het zout en het bakpoeder in. Warm de melk op en giet deze over de ingrediënten in de mengschaal. Voeg de helft van de bloem toe en meng tot een homogeen deeg. Breek de eieren in de schaal en voeg de rest van de bloem toe. Meng verder tot een glad deeg. Voeg indien nodig een beetje water toe.
2
Hak het gedroogde fruit en meng dit onder het deeg, samen met het kardemompoeder. Laat het deeg 2 u rusten onder een vochtige keukendoek. Kneed het deeg opnieuw en laat nogmaals 2 u rijzen onder de keukendoek.
3
Verwarm de oven voor op 170°C.
4
Neem een muffinbakplaat, beboter de vormpjes en bestuif daarna met bloem. Vul de vormpjes voor 2/3 met het deeg en bak gaar in de oven gedurende ± 20 min. Prik met een mes in een kake, om te kijken of ze gaar zijn. Haal de julekakes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
5
Snijd ondertussen de sinaasappelen in plakjes en vervolgens in de helft. Zet een pan op het vuur met de rest van de suiker en 1 dl water en konfijt er de stukjes sinaasappel in gedurende 15 min. Giet er eventueel een beetje water bij, zodat het mengsel niet verkleurt. Laat afkoelen.
6
Meng de poedersuiker met de zure room zodat je een romig glazuur verkrijgt.
7
Werk de julekakes af met het glazuur en een stukje gekonfijte sinaasappel.
1
Neem een grote mengschaal en doe er de boter, 180 g suiker, het zout en het bakpoeder in. Warm de melk op en giet deze over de ingrediënten in de mengschaal. Voeg de helft van de bloem toe en meng tot een homogeen deeg. Breek de eieren in de schaal en voeg de rest van de bloem toe. Meng verder tot een glad deeg. Voeg indien nodig een beetje water toe.
2
Hak het gedroogde fruit en meng dit onder het deeg, samen met het kardemompoeder. Laat het deeg 2 u rusten onder een vochtige keukendoek. Kneed het deeg opnieuw en laat nogmaals 2 u rijzen onder de keukendoek.
3
Verwarm de oven voor op 170°C.
4
Neem een muffinbakplaat, beboter de vormpjes en bestuif daarna met bloem. Vul de vormpjes voor 2/3 met het deeg en bak gaar in de oven gedurende ± 20 min. Prik met een mes in een kake, om te kijken of ze gaar zijn. Haal de julekakes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
5
Snijd ondertussen de sinaasappelen in plakjes en vervolgens in de helft. Zet een pan op het vuur met de rest van de suiker en 1 dl water en konfijt er de stukjes sinaasappel in gedurende 15 min. Giet er eventueel een beetje water bij, zodat het mengsel niet verkleurt. Laat afkoelen.
6
Meng de poedersuiker met de zure room zodat je een romig glazuur verkrijgt.
7
Werk de julekakes af met het glazuur en een stukje gekonfijte sinaasappel.