Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Cupcakes
    E

Cupcakes

CupcakesE
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 1/4 kl bicarbonaatpoeder
  • 1 kl vanille-extract (voor het glazuur)
  • 230 g poedersuiker (voor het glazuur)
  • 170 g mascarpone (voor het glazuur)
  • 120 g boter op kamertemperatuur (voor het glazuur)
  • 1 kl vanille-extract
  • 4/5 dl yoghurt
  • 4/5 dl melk
  • 150 g suiker
  • 1/2 kl zout
  • 85 g boter op kamertemperatuur
  • 1 kl bakpoeder
  • 190 g bloem
  • extra versiering volgens eigen voorkeur
  • kleurstof naar keuze
  • 1 snufje zout (voor het glazuur)
  • 1 eidooier op kamertemperatuur
  • 2 grote eieren
  • 1/4 kl bicarbonaatpoeder
  • 1 kl vanille-extract (voor het glazuur)
  • 230 g poedersuiker (voor het glazuur)
  • 170 g mascarpone (voor het glazuur)
  • 120 g boter op kamertemperatuur (voor het glazuur)
  • 1 kl vanille-extract
  • 4/5 dl yoghurt
  • 4/5 dl melk
  • 150 g suiker
  • 1/2 kl zout
  • 85 g boter op kamertemperatuur
  • 1 kl bakpoeder
  • 190 g bloem
  • extra versiering volgens eigen voorkeur
  • kleurstof naar keuze

Begin met koken

: 30 min. + 22 min. in de oven
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak het cakebeslag. Mix de boter met de suiker. Voeg de eieren en de eidooier, een na een en al kloppend, toe. Voeg vervolgens de vanille, de melk en de yoghurt toe en roer door het deeg.
3
Meng de bloem met het bicarbonaat, het bakpoeder en het zout. Spatel het bloemmengsel door het beslag.
4
Beboter de cupcakevormpjes - of neem papieren vormpjes - en vul ze voor 3/4 met het beslag.
5
Bak ze gedurende 22 min in de oven.
6
Maak het glazuur. Mix de boter met de mascarpone en het zout tot een homogene pasta. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe en roer voortdurend. Voeg ten slotte de vanille en kleurstof toe. Schep in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
7
Versier de cupcakes met een toefje glazuur, net voor je ze serveert. Werk af met pareltjes, gehakte nootjes... naar keuze (zie foto).
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak het cakebeslag. Mix de boter met de suiker. Voeg de eieren en de eidooier, een na een en al kloppend, toe. Voeg vervolgens de vanille, de melk en de yoghurt toe en roer door het deeg.
3
Meng de bloem met het bicarbonaat, het bakpoeder en het zout. Spatel het bloemmengsel door het beslag.
4
Beboter de cupcakevormpjes - of neem papieren vormpjes - en vul ze voor 3/4 met het beslag.
5
Bak ze gedurende 22 min in de oven.
6
Maak het glazuur. Mix de boter met de mascarpone en het zout tot een homogene pasta. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe en roer voortdurend. Voeg ten slotte de vanille en kleurstof toe. Schep in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
7
Versier de cupcakes met een toefje glazuur, net voor je ze serveert. Werk af met pareltjes, gehakte nootjes... naar keuze (zie foto).
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1650; energie (kCal): 393; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 66,6; suikers (g): 56,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 800,54
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1650; energie (kCal): 393; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 66,6; suikers (g): 56,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 800,54
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

extra versiering volgens eigen voorkeur

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bicarbonaat
La Baleine Bicarbonaat
400 gr
3
45
Aroma | Vanille
Vahiné Aroma | Vanille
20 cl
3
99
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Mascarpone
Delhaize Mascarpone
250 gr
1
59
Boter | Mini | Zacht
Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
2 × 16 x 12,5 gr
6
59
Yoghurt | Natuur | Mager | Gesuikerd
Danone Yoghurt | Natuur | Mager | Gesuikerd
4 x 125 gr
1+1 gratis
1
99
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Totaal:
    €35,88