Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code EOYCOLLECT!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenGebakken sint-jakobsnoten met balsamicoazijn en salade met chips van parmezaan
Delhaize logo
  • Gebakken sint-jakobsnoten met balsamicoazijn en salade met chips van parmezaan

Gebakken sint-jakobsnoten met balsamicoazijn en salade met chips van parmezaan

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Voorgerecht
Gebakken sint-jakobsnoten met balsamicoazijn en salade met chips van parmezaan

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 el balsamicoazijn
  • flinke noot gezouten boter
  • 8 el geraspte parmezaan Delhaize
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 500 g sint-jakobsnoten
  • 4 petites poignées gemengde sla naar keuze

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Opgeklopte boter |Half-zout

Balade

Opgeklopte boter |Half-zout

130 gr

€2,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,39

Sint-Jakobsnoten | 30/50

Escal

Sint-Jakobsnoten | 30/50

2 × 300 gr

€41,18

Trio van sla | Kluit

Delhaize

Trio van sla | Kluit

1 st

€1,09

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Bio

€2,39

Olijfolie | Extra vierge | Bio

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Bio

50 cl

Bio

€4,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€47,65

Begin met koken

  1. Neem de sint-jakobsnoten 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Leg een op maat gesneden stuk bakpapier op de bodem van een grote antikleefpan. Schep er 8 eetlepels geraspte parmezaan op hoopjes in, leg ze ver genoeg uit elkaar en druk ze plat met de rug van de lepel. Verwarm op vrij hoog vuur tot de chips lichtjes bruin kleuren aan de randen. Laat het bakpapier uit de pan glijden en laat afkoelen. Breek 2 chips in grote kruimels.
  4. Laat de boter in de pan kleuren op vrij hoog vuur. Laat er de sint-jakobsnoten kort aan beide kanten in korsten. Leg ze in een schotel, kruid met peper en zet ze 4 min. in de oven (niet langer!).
  5. Giet ondertussen 4 eetlepels balasamicoazijn in de pan, roer de bakresten los en neem van het vuur.
  6. Bedruip de salade met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn. Kruid lichtjes met zout en meng goed. Verdeel over de borden, bestrooi met de chipskruimels, voeg de rest van de chips toe en de sint-jakobsnoten. Bedruip met een beetje ingekookte azijn en serveer meteen.

Kooktip

Alleen de parmezaanchips kunnen op voorhand gemaakt worden. De sint-jakobsnoten kan je niet opwarmen, want dan worden ze rubberachtig.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Voorgerecht
  • Gebakken sint-jakobsnoten met balsamicoazijn en salade met chips van parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Opgeklopte boter |Half-zout

Balade

Opgeklopte boter |Half-zout

130 gr

€2,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,39

Sint-Jakobsnoten | 30/50

Escal

Sint-Jakobsnoten | 30/50

2 × 300 gr

€41,18

Trio van sla | Kluit

Delhaize

Trio van sla | Kluit

1 st

€1,09

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Bio

€2,39

Olijfolie | Extra vierge | Bio

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Bio

50 cl

Bio

€4,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€47,65