Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenIndische rijstsalade
Delhaize logo
  • 00:00
    -02:49
    B
  • Indische rijstsalade

Indische rijstsalade

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Brunch
Lunch
Indische rijstsaladeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 ananas
  • 2 eetlepels koriander, gehakt
  • 60 g gepelde amandelen
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 200 g langkorrelrijst in bulkverpakking
  • 4 eetlepels mangochutney
  • 4 eetlepels mayonaise
  • peper, zout
  • 1 potje Bulgaarse yoghurt (125 g)
  • 2 stengels groene selder
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ananas | Per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2000122000344800000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Witte amandelen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015032500328680000
  • Kruiden | Kerrie
    50 gr
    69,00 €/kg
    €3,45
    S2009111608000000000
  • Begin met koken

    1. Doe de rijst in een steelpan met 50 cl kokend water. Dek af en laat 20 min. sudderen op een heel laag vuur.
    2. Snij, ondertussen, de selder fijn en kook in 3 min. gaar in gezouten kokend water in een steelpan.
    3. Doe de rijst in een steelpan met 50 cl kokend water. Dek af en laat 20 min. sudderen op een heel laag vuur. Giet af, schrik in koud water en laat uitlekken.
    4. Schil de halve ananas, snij in schijfjes en vervolgens in stukken.
    5. Doe de chutney, honing, kerrie, mayonaise en yoghurt in een grote kom, meng met de klopper en breng op smaak met peper en zout.
    6. Rooster de amandelen in een antikleefpan zonder vetstof. Hak grof met een mes.
    7. Van zodra de rijst gaar is, spoel je deze onder koud water en laat 2 min. in koud water liggen. Laat goed uitlekken en doe in een grote slakom. Voeg de selder toe, ananas, koriander en saus. Meng voorzichtig en kruid naar smaak met peper en zout. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast rusten.
    8. Strooi er, net voor het opdienen, de amandelen over.
    9. Ideaal bij gegrilde schaaldieren. Ook lekker bij kippenbrochettes.

    Kooktip

    • Laat de salade zeker enkele uren rusten in de koelkast zodat de rijst de smaken van de saus kan opnemen.
    • Variant:
      Je kan de amandelen vervangen door pinda- of cashewnoten en/of de ananas door mango.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 487; energie (kCal): 116; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 16,3; suikers (g): 6,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 509,47
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Vegetarisch
    Brunch
    Overig
    Lunch
    • 00:00
      -02:49
      B
    • Indische rijstsalade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ananas | Per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2000122000344800000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Witte amandelen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015032500328680000
  • Kruiden | Kerrie
    50 gr
    69,00 €/kg
    €3,45
    S2009111608000000000