Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKip op de grill met een salade van gepofte aardappelen
Delhaize logo
  • Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen

Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen

door Jeroen Meus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 kipendijen (het stuk boven de drumstick)
  • 10 ml halve komkommer
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel mosterd (voor de marinade)
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel ketchap manis
  • peper, zout
  • 4 dikke bloemige aardappelen
  • olijfolie
  • zilverpapier
  • 2 bussels radijsjes
  • 2 bussels rucola
  • basilicum
  • balsamico
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bouten | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 600 gr
    +/-13,69€/kg
    +/-€8,21
    F1998091600290100000
  • Mosterd | Dijon
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1993011300008150000
  • Kruiden | Paprika | Zacht
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    37 gr
    94,32 €/kg
    €3,49
    S2009111608000030000
  • Rode radijzen | Bussel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,09 €/st
    €1,09
    F2004122800318830000
  • Begin met koken

    1. Verpak de aardappelen in zilverpapier samen met een scheutje olijfolie, peper en zout.
    2. Leg ze in de kolen en gaar ze.
    3. Meng alle ingrediënten voor de marinade van de kip samen.
    4. Ontbeen de kippendijen en wrijf ze in met een klein beetje olijfolie. Gril ze met de velkant eerst op de BBQ. Wrijf ze voortdurend in met de marinade maar overdrijf daar niet mee. De marinade kan verbranden.
    5. Was rucola en radijsjes. Halveer de radijzen en meng samen met de rucola, basilicum, olijfolie en balsamico.
    6. Plet de aardappelen in een schaal, schik er de salade op en werk af met de stukken kip.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Barbecue
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bouten | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 600 gr
    +/-13,69€/kg
    +/-€8,21
    F1998091600290100000
  • Mosterd | Dijon
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1993011300008150000
  • Kruiden | Paprika | Zacht
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    37 gr
    94,32 €/kg
    €3,49
    S2009111608000030000
  • Rode radijzen | Bussel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,09 €/st
    €1,09
    F2004122800318830000