Recept zoekresultatenIndische auberginecurry met mosterdgranola
Delhaize logo
  • Indische auberginecurry met mosterdgranola
    C

Indische auberginecurry met mosterdgranola

door Jelle
Indische auberginecurry met mosterdgranolaC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 2 aubergines
  • 150 g troskerstomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes munt
  • 25 cl room met 35% vetgehalte
  • 250 g granola Gr’eat Energy met kokoschips en veenbessen
  • 125 g basmatirijst
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 el curry
  • 1 kl curry
  • 1 el kurkuma
  • peper
  • zout
  • 2 aubergines
  • 150 g troskerstomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes munt
  • 25 cl room met 35% vetgehalte
  • 250 g granola Gr’eat Energy met kokoschips en veenbessen
  • 125 g basmatirijst
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 el curry
  • 1 kl curry
  • 1 el kurkuma
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Snijd de aubergines in blokjes. Fruit ze op een vrij hoog vuur in een sauteerpan, met de boter, peper en zout. Voeg de gesnipperde ui toe, de geperste teentjes knoflook en de gehalveerde kerstomaten, zodra de aubergines mooi goudbruin zijn. Fruit 5 min. op een vrij hoog vuur, voeg de kurkuma en 1 el curry toe en fruit nog 5 min. Giet er de room en 5 cl water bij en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking.
3
Fruit de granola in een braadpan met de olijfolie, 1 kl curry en een snufje zout. Schep op een bord en laat afkoelen.
4
Breng de curry van aubergines verder op smaak en serveer met de rijst. Voeg een beetje gekruide granola toe als topping en werk af met muntblaadjes.
5
Tip: Vervang de room gerust door kokosmelk. Blijft er gekruide granola over? Lekker bij het aperitief, in een slaatje, als garnituur van een soep ....
1
Snijd de aubergines in blokjes. Fruit ze op een vrij hoog vuur in een sauteerpan, met de boter, peper en zout. Voeg de gesnipperde ui toe, de geperste teentjes knoflook en de gehalveerde kerstomaten, zodra de aubergines mooi goudbruin zijn. Fruit 5 min. op een vrij hoog vuur, voeg de kurkuma en 1 el curry toe en fruit nog 5 min. Giet er de room en 5 cl water bij en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking.
3
Fruit de granola in een braadpan met de olijfolie, 1 kl curry en een snufje zout. Schep op een bord en laat afkoelen.
4
Breng de curry van aubergines verder op smaak en serveer met de rijst. Voeg een beetje gekruide granola toe als topping en werk af met muntblaadjes.
5
Tip: Vervang de room gerust door kokosmelk. Blijft er gekruide granola over? Lekker bij het aperitief, in een slaatje, als garnituur van een soep ....
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 198 kcal - Vetten: 12,4 g - Koolhydraten: 16,3 g - Vezels: 3,4 g - Eiwitten: 3,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 198 kcal - Vetten: 12,4 g - Koolhydraten: 16,3 g - Vezels: 3,4 g - Eiwitten: 3,8 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
09
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Granola | Noten-Veenbes-Kokos-Quinoa | Bio
GR'EAT granola Granola | Noten-Veenbes-Kokos-Quinoa | Bio
300 gr
Bio
    6
    79
    Rijst | Basmati | Kookbuiltje
    Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
    4 x 75 gr
    2
    35
    Kruiden | Kerrie | zacht
    Delhaize Kruiden | Kerrie | zacht
    37 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    64
    Kruiden | Kerrie | zacht
    Delhaize Kruiden | Kerrie | zacht
    37 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    64
    Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    35 gr
    3
    55

    Reeds in je keuken

    Zachte uien | Verpakt
    Delhaize Zachte uien | Verpakt
    750 gr
    -25%
    2
    24
    €2,99
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    59
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €19,48