1
Snijd de aubergines in blokjes. Fruit ze op een vrij hoog vuur in een sauteerpan, met de boter, peper en zout. Voeg de gesnipperde ui toe, de geperste teentjes knoflook en de gehalveerde kerstomaten, zodra de aubergines mooi goudbruin zijn. Fruit 5 min. op een vrij hoog vuur, voeg de kurkuma en 1 el curry toe en fruit nog 5 min. Giet er de room en 5 cl water bij en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking.
3
Fruit de granola in een braadpan met de olijfolie, 1 kl curry en een snufje zout. Schep op een bord en laat afkoelen.
4
Breng de curry van aubergines verder op smaak en serveer met de rijst. Voeg een beetje gekruide granola toe als topping en werk af met muntblaadjes.
5
Tip: Vervang de room gerust door kokosmelk. Blijft er gekruide granola over? Lekker bij het aperitief, in een slaatje, als garnituur van een soep ....
1
Snijd de aubergines in blokjes. Fruit ze op een vrij hoog vuur in een sauteerpan, met de boter, peper en zout. Voeg de gesnipperde ui toe, de geperste teentjes knoflook en de gehalveerde kerstomaten, zodra de aubergines mooi goudbruin zijn. Fruit 5 min. op een vrij hoog vuur, voeg de kurkuma en 1 el curry toe en fruit nog 5 min. Giet er de room en 5 cl water bij en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking.
3
Fruit de granola in een braadpan met de olijfolie, 1 kl curry en een snufje zout. Schep op een bord en laat afkoelen.
4
Breng de curry van aubergines verder op smaak en serveer met de rijst. Voeg een beetje gekruide granola toe als topping en werk af met muntblaadjes.
5
Tip: Vervang de room gerust door kokosmelk. Blijft er gekruide granola over? Lekker bij het aperitief, in een slaatje, als garnituur van een soep ....