Recept zoekresultatenIn de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze
Delhaize logo
  • In de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze
In de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze

In de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • bladpeterselie of verse koriander
  • 1 l bouillon (water + 2 blokjes)
  • kaneelpoeder
  • 3 grote uien
  • 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 1 kl gemalen komijn
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • 400 g wortelen
  • 150 g rozijnen
  • bladpeterselie of verse koriander
  • 1 l bouillon (water + 2 blokjes)
  • kaneelpoeder
  • 3 grote uien
  • 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 1 kl gemalen komijn
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • 400 g wortelen
  • 150 g rozijnen

Begin met koken

1
Snipper de uien en fruit ze 2 min. op een zacht vuur in een grote sauteerpan met de olie. Voeg dan de rozijnen toe, zout, peper, komijn en kaneel. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur stoven.
2
Verwarm ondertussen de oven op th. 6 – 180°C.
3
Schraap de wortelen en snij ze in ringetjes. Kook ze 5 min. in de hete bouillon. Giet ze af, maar bewaar de bouillon en verdeel ze over de bodem van een ovenschotel (of in 4 individuele schotels).
4
Leg de visfilets op de wortelen, kruid met een beetje peper en zout en bedek alles met het uimengsel. Doe er ongeveer 10 cl bouillon bij (de wortelen moeten onder staan). Bak in de oven gedurende 15 tot 20 min., afhankelijk van de dikte van de filets.
5
Bestrooi met gehakte bladpeterselie of koriander en serveer meteen met couscous of tarwekorrels.
1
Snipper de uien en fruit ze 2 min. op een zacht vuur in een grote sauteerpan met de olie. Voeg dan de rozijnen toe, zout, peper, komijn en kaneel. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur stoven.
2
Verwarm ondertussen de oven op th. 6 – 180°C.
3
Schraap de wortelen en snij ze in ringetjes. Kook ze 5 min. in de hete bouillon. Giet ze af, maar bewaar de bouillon en verdeel ze over de bodem van een ovenschotel (of in 4 individuele schotels).
4
Leg de visfilets op de wortelen, kruid met een beetje peper en zout en bedek alles met het uimengsel. Doe er ongeveer 10 cl bouillon bij (de wortelen moeten onder staan). Bak in de oven gedurende 15 tot 20 min., afhankelijk van de dikte van de filets.
5
Bestrooi met gehakte bladpeterselie of koriander en serveer meteen met couscous of tarwekorrels.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Bouillon original | Kip | Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon original | Kip | Bouillonblokjes

12 x 11 gr

€1,99

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

2 × +/- 330 gr

+/-€16,16

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Gedroogde rozijnen

Vahiné

Gedroogde rozijnen

2 × 125 gr

€4,90

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€31,31