Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenIn de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze
Delhaize logo
  • In de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze

In de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
In de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • bladpeterselie of verse koriander
  • 1 l bouillon (water + 2 blokjes)
  • kaneelpoeder
  • 3 grote uien
  • 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 400 g wortelen
  • 150 g rozijnen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012390000
  • Visfilet | Gepaneerde
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1995041100229200000
  • Begin met koken

    1. Snipper de uien en fruit ze 2 min. op een zacht vuur in een grote sauteerpan met de olie. Voeg dan de rozijnen toe, zout, peper, komijn en kaneel. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur stoven.
    2. Verwarm ondertussen de oven op th. 6 – 180°C.
    3. Schraap de wortelen en snij ze in ringetjes. Kook ze 5 min. in de hete bouillon. Giet ze af, maar bewaar de bouillon en verdeel ze over de bodem van een ovenschotel (of in 4 individuele schotels).
    4. Leg de visfilets op de wortelen, kruid met een beetje peper en zout en bedek alles met het uimengsel. Doe er ongeveer 10 cl bouillon bij (de wortelen moeten onder staan). Bak in de oven gedurende 15 tot 20 min., afhankelijk van de dikte van de filets.
    5. Bestrooi met gehakte bladpeterselie of koriander en serveer meteen met couscous of tarwekorrels.

    Kooktip

    Geef de bouillon wat pit door er een beetje harissa aan toe te voegen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Orientaals
    Gluten vrij
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • In de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012390000
  • Visfilet | Gepaneerde
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1995041100229200000