Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel

Productterugroeping:« Courgette bio van het merk Delhaize »Lees meer >

Geniet tot en met 11 september van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenIn de oven gebakken kippenbouten met oregano en salade op Caesar-wijze
Delhaize logo
  • In de oven gebakken kippenbouten met oregano en salade op Caesar-wijze
    A

In de oven gebakken kippenbouten met oregano en salade op Caesar-wijze

In de oven gebakken kippenbouten met oregano en salade op Caesar-wijzeA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kippenbouten
  • 1 kl ansjovispasta
  • 1 zakje broodkorstjes natuur
  • 1 el gedroogde oregano
  • 5 el geraspte parmigiano
  • 200 g kerstomaten
  • 4 slakropjes little gem
  • 2 el olijfolie met look
  • 5 e.l. olijfolie
  • 6 el citroensap
  • 1 kl Worcestershiresaus
  • zout
  • 4 kippenbouten
  • 1 kl ansjovispasta
  • 1 zakje broodkorstjes natuur
  • 1 el gedroogde oregano
  • 5 el geraspte parmigiano
  • 200 g kerstomaten
  • 4 slakropjes little gem
  • 2 el olijfolie met look
  • 5 e.l. olijfolie
  • 6 el citroensap
  • 1 kl Worcestershiresaus
  • zout

Begin met koken

: 50 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Leg de kippenbouten in een met bakpapier beklede ovenschaal. Meng 2 eetlepels citroensap met de olijfolie met look en de oregano. Bestrijk de kippenbouten helemaal met deze bereiding en kruid ze met peper en zout. Bak ze, met de velkant naar onder, gedurende 30 minuten in de oven.
3
Draai de kippenbouten om en laat ze nog 15 minuten verder bakken.
4
Roer intussen de ansjosvispasta los in 4 eetlepels citroensap, voeg dan de olijfolie toe, de room, de Engelse saus en de parmezaan. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
5
Snij de slakropjes in 4 en de kerstomaten in 2. Schik ze op een serveerschaal en bestrooi met de broodkorstjes.
6
Dien de kip op met de salade, serveer de saus apart. Lekker met brood of aardappelen in de schil.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Leg de kippenbouten in een met bakpapier beklede ovenschaal. Meng 2 eetlepels citroensap met de olijfolie met look en de oregano. Bestrijk de kippenbouten helemaal met deze bereiding en kruid ze met peper en zout. Bak ze, met de velkant naar onder, gedurende 30 minuten in de oven.
3
Draai de kippenbouten om en laat ze nog 15 minuten verder bakken.
4
Roer intussen de ansjosvispasta los in 4 eetlepels citroensap, voeg dan de olijfolie toe, de room, de Engelse saus en de parmezaan. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
5
Snij de slakropjes in 4 en de kerstomaten in 2. Schik ze op een serveerschaal en bestrooi met de broodkorstjes.
6
Dien de kip op met de salade, serveer de saus apart. Lekker met brood of aardappelen in de schil.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 668; energie (kCal): 161; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 745,75
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 668; energie (kCal): 161; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 745,75
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ansjovis

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Braadkip | 900G-1400G
Delhaize Braadkip | 900G-1400G
+/- 1,2 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
5
03
Korstjes | Look | Rond
Delhaize Korstjes | Look | Rond
75 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
95
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
30 gr
6
15
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Kropsla | Kluit
Delhaize Kropsla | Kluit
1 st
1
15
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Saus | Worcester
Lea & Perrins Saus | Worcester
15 cl
3
39

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Zout | Tafel | Naturel
Jozo Zout | Tafel | Naturel
1 kg
1
09
Totaal:
+/-€26,50