Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenIerse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
Delhaize logo
  • Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
    B

Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vaderdag
Hoofdgerecht
Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 Ierse lendebiefstukken
  • 500 g wortelen
  • 1 klein ei
  • 50 g bloem
  • 40 g boter
  • 30 cl runderbouillon
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Biefstuk | Gepeld | Rund  | Belgisch

Delhaize

Biefstuk | Gepeld | Rund | Belgisch

+/- 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€3,10

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Bouillon | Rund

Oxo

Bouillon | Rund

2 × 24 cl

€12,30

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
+/-€19,68

Begin met koken

Bereidingstijd en baktijd:20 min.

  1. Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  2. Schil en rasp de wortelen grof en vermeng ze met de geklutste eieren, de bloem, peper en zout.
  3. Verwarm een beetje olie in een grote pan met antikleeflaag. Leg er kleine hoopjes van het wortelmengsel in, druk ze plat en bak ze aan beide kanten goudgeel.
  4. Verhit ondertussen de helft van de boter in een pan en schroei de biefstukken aan beide kanten dicht op hoog vuur. Verlaag het vuur, kruid met peper en zout en laat verder bakken naar eigen smaak. Leg het vlees op een warm bord en dek af.
  5. Doe de resterende boter in de pan, bestrooi met de bloem en roer 30 sec. Voeg dan de bouillon toe, roer de bakresten goed los en laat 2 min. sudderen.
  6. Serveer per persoon een halve lendenbiefstuk met de saus, de wortelkoekjes en gebakken aardappelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 496; energie (kCal): 119; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 370,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 496; energie (kCal): 119; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 370,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Iers
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Biefstuk | Gepeld | Rund  | Belgisch

Delhaize

Biefstuk | Gepeld | Rund | Belgisch

+/- 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€3,10

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Bouillon | Rund

Oxo

Bouillon | Rund

2 × 24 cl

€12,30

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
+/-€19,68