Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenIerse entrecote met zoete aardappel- en peterseliewortelfrietjes, witloofsalade met yoghurt
Delhaize logo
  • Ierse entrecote met zoete aardappel- en peterseliewortelfrietjes, witloofsalade met yoghurt
Ierse entrecote met zoete aardappel- en peterseliewortelfrietjes, witloofsalade met yoghurt

Ierse entrecote met zoete aardappel- en peterseliewortelfrietjes, witloofsalade met yoghurt

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 Ierse entrecote (+- 650 g)
  • 1 doosje bio peterseliewortels
  • 700 g bio zoete aardappelen
  • 2 zakken witloof uit volle grond 1ste keus (1 kg)
  • 200 g halfvolle Griekse yoghurt
  • 5 el olijfolie
  • 1 doosje dragon (20 g)
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 2 Ierse entrecote (+- 650 g)
  • 1 doosje bio peterseliewortels
  • 700 g bio zoete aardappelen
  • 2 zakken witloof uit volle grond 1ste keus (1 kg)
  • 200 g halfvolle Griekse yoghurt
  • 5 el olijfolie
  • 1 doosje dragon (20 g)
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en peterseliewortels en snij ze in frietjes. Meng ze met 3 el olijfolie, peper en zout en verdeel ze over een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak ze ongeveer 45 min. tot ze goudbruin zijn. Open regelmatig de ovendeur en laat de damp ontsnappen. Zo worden de frietjes krokanter.
2
Verwarm een grillpan op een hoog vuur, wanneer de groentjes al 30 min. in de oven liggen. Smeer de entrecotes in met olijfolie en grill 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat ze 10 min. verder garen in de oven. (In een ovenschotel op het rooster, onder de bakplaat met groenten.)
3
Meng intussen in een slakom de yoghurt, gehakte dragon, geperste look en peper en zout en voeg de fijngesneden witloof toe.
4
Laat de entrecotes 5 min rusten onder aluminiumfolie. Snij ze in plakjes en serveer met de frietjes en witloofsalade.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en peterseliewortels en snij ze in frietjes. Meng ze met 3 el olijfolie, peper en zout en verdeel ze over een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak ze ongeveer 45 min. tot ze goudbruin zijn. Open regelmatig de ovendeur en laat de damp ontsnappen. Zo worden de frietjes krokanter.
2
Verwarm een grillpan op een hoog vuur, wanneer de groentjes al 30 min. in de oven liggen. Smeer de entrecotes in met olijfolie en grill 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat ze 10 min. verder garen in de oven. (In een ovenschotel op het rooster, onder de bakplaat met groenten.)
3
Meng intussen in een slakom de yoghurt, gehakte dragon, geperste look en peper en zout en voeg de fijngesneden witloof toe.
4
Laat de entrecotes 5 min rusten onder aluminiumfolie. Snij ze in plakjes en serveer met de frietjes en witloofsalade.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Entrecôte | Rund | Belgisch

Delhaize

Entrecôte | Rund | Belgisch

+/- 300 gr

+/-€5,76

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Witloof | Gastronomisch

Delhaize

Witloof | Gastronomisch

2 × 175 gr

€5,38

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

2 × 170 gr

€3,70

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€24,77