Recept zoekresultatenCouscous met makreelfilets
Delhaize logo
  • Couscous met makreelfilets

Couscous met makreelfilets

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Couscous met makreelfilets

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g makreelfilets
  • 200 g datterinotomaten
  • 4 grote wortelen
  • 1 bussel raapjes
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 50 g spinazieblaadjes
  • 2 rode uien
  • 1 biocitroen
  • 65 g notenmix
  • 330 g granen- en gedroogde groentemix
  • 8 pappadums (64 g)
  • 2,1 l water
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 9 el olijfolie
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 1/2 bussel koriander
  • 5 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el baharat (kruidenmix ‘Al’Fez’)
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Datterino
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    10,48 €/kg
    €4,19
    F2006101900323700000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
    F2013100800315600000
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100313900000
  • Zoete puntpaprika | 3st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    270 gr
    13,89 €/kg
    €3,75
    F2018101700025910000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 35 min.

    1. Schil de wortelen en snijd ze in dikke schijfjes. Schil de rapen en snijd ze in partjes. Snipper de rode uien, de paprika’s, de peterseliesteeltjes en de knoflook fijn. Fruit alles gedurende 2 min in een brede stoofpan met 2 el olijfolie. Bestrooi met 2 el baharat en meng. Breng aan de kook met 1,5 l water, de verkruimelde bouillonblokjes, 2 takjes tijm en 1/4 citroen. Laat 15 min sudderen.
    2. Strooi intussen de granenmix in een grote kom, besprenkel met 6 dl kokend water en laat wellen.
    3. Snijd de makreelfilets in 2 en meng ze met 4 el olijfolie, 1 el baharat, peper, zout en 3 gehakte takjes tijm. Bak ze op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in een warme antiaanbakpan.
    4. Meng de gehalveerde tomaten onder de andere groenten in de stoofpan. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazieblaadjes toe.
    5. Doe de couscous in een warme dienschotel, besprenkel hem met 3 el olijfolie en breng hem op smaak. Verdeel de couscous over de schotel, leg er de uitgelekte groenten bovenop en dan de stukken vis. Bestrooi met de notenmix, de korianderblaadjes en de peterselieblaadjes. Werk af met citroenpartjes en serveer met de pappadums. Geef er de hete bouillon apart bij, zodat iedereen naar eigen smaak zijn couscous met bouillon kan besprenkelen.

    Tip: Zet een tube harissa op tafel voor de fans van spicy gerechten!

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Orientaals
    Lactose vrij
    Hoofdgerecht
    • Couscous met makreelfilets

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Datterino
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    10,48 €/kg
    €4,19
    F2006101900323700000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
    F2013100800315600000
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100313900000
  • Zoete puntpaprika | 3st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    270 gr
    13,89 €/kg
    €3,75
    F2018101700025910000