Recept zoekresultatenHomemade speculaas
Recept zoekresultatenHomemade speculaas
Delhaize logo
D

Homemade speculaas

Homemade speculaasD
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
24 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 675 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 400 g bruine suiker
  • 200 g bloemsuiker
  • 1 el kaneel
  • 20 g speculaaskruiden
  • 7,5 dl water
  • 175 g zachte boter
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 675 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 400 g bruine suiker
  • 200 g bloemsuiker
  • 1 el kaneel
  • 20 g speculaaskruiden
  • 7,5 dl water
  • 175 g zachte boter

Begin met koken

: 1 u + 4 u koeltijd + 15 min baktijd
  1. 1
    Meng de bloem met de bruine suiker, de boter, de kaneel, de speculaaskruiden en het ei en meng met de handen of met de keukenrobot met kneedhaak tot een elastisch deeg. Voeg een scheutje water toe indien het deeg te droog is.
  2. 2
    Rol het deeg tot een worst en pak in met vershoudfolie. Leg enkele uren in de koelkast, bij voorkeur een nacht
  3. 3
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. 4
    Haal het deeg uit de koelkast, doe de vershoudfolie eraf en snijd in plakjes van ± ½ cm. Rol de plakjes met een deegrol op een bebloemd werkblad uit en snijd er figuren uit naar wens.
  5. 5
    Bak op bakpapier voor 15 min in de oven.
  6. 6
    Maak een glazuur door de bloemsuiker, het citroensap en het eiwit te mengen.
  7. 7
    Bedek de speculaas met glazuur en laat even hard worden.
  1. 1
    Meng de bloem met de bruine suiker, de boter, de kaneel, de speculaaskruiden en het ei en meng met de handen of met de keukenrobot met kneedhaak tot een elastisch deeg. Voeg een scheutje water toe indien het deeg te droog is.
  2. 2
    Rol het deeg tot een worst en pak in met vershoudfolie. Leg enkele uren in de koelkast, bij voorkeur een nacht
  3. 3
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. 4
    Haal het deeg uit de koelkast, doe de vershoudfolie eraf en snijd in plakjes van ± ½ cm. Rol de plakjes met een deegrol op een bebloemd werkblad uit en snijd er figuren uit naar wens.
  5. 5
    Bak op bakpapier voor 15 min in de oven.
  6. 6
    Maak een glazuur door de bloemsuiker, het citroensap en het eiwit te mengen.
  7. 7
    Bedek de speculaas met glazuur en laat even hard worden.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1070; energie (kCal): 255; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 46,8; suikers (g): 25,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 199,66
Belgisch
Vegetarisch
Kids,Sinterklaas
Overig
Lente,Winter
Snack