1
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Rasp de gember en vang het sap op.
4
Splits de eieren. Klop de suiker met de boter en de eigelen op tot een luchtige massa. Zeef de bloem en voeg, samen met het amandel- en het bakpoeder, toe aan dit beslag.
5
Hak de pecannoten, meng ze samen met de geraspte pompoen, de citroenzeste, het citroen- en gembersap en voeg toe. Klop verder tot je een mooi beslag hebt.
6
Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel het in 2 keer onder het beslag.
7
Giet het deeg in een ronde bakvorm en bak 45 min. De punt van een mes moet er droog uitkomen als je het erin steekt.
8
Maak het glazuur: meng de zachte boter met de St Môret en de bloemsuiker tot een homogeen mengsel. Spatel dit in een spuitzak en zet in de koelkast.
9
Ontvorm de taart en laat helemaal afkoelen voor je erin begint te snijden.
10
Als je 3 taarten maakt, volg je 3 keer dit recept en snijd je de bovenkant van de onderste taart eraf zodat je een rechte taart hebt.
11
Spuit het glazuur over de taart en verspreid het gelijkmatig over het volledige oppervlak.
12
Werk de taart af met frambozen.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Rasp de gember en vang het sap op.
4
Splits de eieren. Klop de suiker met de boter en de eigelen op tot een luchtige massa. Zeef de bloem en voeg, samen met het amandel- en het bakpoeder, toe aan dit beslag.
5
Hak de pecannoten, meng ze samen met de geraspte pompoen, de citroenzeste, het citroen- en gembersap en voeg toe. Klop verder tot je een mooi beslag hebt.
6
Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel het in 2 keer onder het beslag.
7
Giet het deeg in een ronde bakvorm en bak 45 min. De punt van een mes moet er droog uitkomen als je het erin steekt.
8
Maak het glazuur: meng de zachte boter met de St Môret en de bloemsuiker tot een homogeen mengsel. Spatel dit in een spuitzak en zet in de koelkast.
9
Ontvorm de taart en laat helemaal afkoelen voor je erin begint te snijden.
10
Als je 3 taarten maakt, volg je 3 keer dit recept en snijd je de bovenkant van de onderste taart eraf zodat je een rechte taart hebt.
11
Spuit het glazuur over de taart en verspreid het gelijkmatig over het volledige oppervlak.
12
Werk de taart af met frambozen.