Recept zoekresultatenHazenrug Grand Veneur, appelen met veenbessen
Delhaize logo
  • Hazenrug Grand Veneur, appelen met veenbessen

Hazenrug Grand Veneur, appelen met veenbessen

Hazenrug Grand Veneur, appelen met veenbessen
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 hazenruggen
  • 600 g fijne sperziebonen
  • 1 grote sjalot
  • 4 appels
  • 1 dl room
  • 240 g bereide veenbessen met wijn (1 blik)
  • 1 el rodebessengelei
  • 2 dl rode wijn
  • 5 cl cognac
  • 2,2 dl wildfond
  • 1 kl vleesextract (Liebig)
  • 80 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 jeneverbessen
  • peper
  • 4 hazenruggen
  • 600 g fijne sperziebonen
  • 1 grote sjalot
  • 4 appels
  • 1 dl room
  • 240 g bereide veenbessen met wijn (1 blik)
  • 1 el rodebessengelei
  • 2 dl rode wijn
  • 5 cl cognac
  • 2,2 dl wildfond
  • 1 kl vleesextract (Liebig)
  • 80 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 jeneverbessen

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een hoedje uit de appelen en snijd de schil lichtjes horizontaal in. Hol de appelen een beetje uit en steek een klontje boter in elke appel (20 g in totaal). Schik ze in een ovenschaal en schuif ze 30 min. in de oven. Garneer de appelen met de bereide veenbessen en laat nog 10 min. bakken.
2
Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes en kook ze ± 8 min. in kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn). Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Bak de hazenruggen aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met 50 g warme boter. Haal ze uit de pan, schik ze in een ovenschaal en schuif ze nog 15 min. in de oven (op 180°C).
4
Fruit intussen de gehakte sjalot 2 min. op een zacht vuurtje in de sauteerpan. Roer de aanbaksels los met de rode wijn. Voeg de cognac, de confituur, de wildfond, het vleesextract, de laurierblaadjes en de jeneverbessen toe. Laat voor 1/3 inkoken op een vrij hoog vuur, giet er de room bij en laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Haal de pan van het vuur, roer 10 g koude boter onder de saus en breng ze verder op smaak.
5
Fruit de prinsessenboontjes op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
6
Haal de hazenruggen met de onderkant van een lepel van het been en snijd ze in dikke sneetjes. Serveer ze met de saus, de appelen en de prinsessenboontjes. Geef er aardappelkroketjes bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een hoedje uit de appelen en snijd de schil lichtjes horizontaal in. Hol de appelen een beetje uit en steek een klontje boter in elke appel (20 g in totaal). Schik ze in een ovenschaal en schuif ze 30 min. in de oven. Garneer de appelen met de bereide veenbessen en laat nog 10 min. bakken.
2
Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes en kook ze ± 8 min. in kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn). Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Bak de hazenruggen aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met 50 g warme boter. Haal ze uit de pan, schik ze in een ovenschaal en schuif ze nog 15 min. in de oven (op 180°C).
4
Fruit intussen de gehakte sjalot 2 min. op een zacht vuurtje in de sauteerpan. Roer de aanbaksels los met de rode wijn. Voeg de cognac, de confituur, de wildfond, het vleesextract, de laurierblaadjes en de jeneverbessen toe. Laat voor 1/3 inkoken op een vrij hoog vuur, giet er de room bij en laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Haal de pan van het vuur, roer 10 g koude boter onder de saus en breng ze verder op smaak.
5
Fruit de prinsessenboontjes op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
6
Haal de hazenruggen met de onderkant van een lepel van het been en snijd ze in dikke sneetjes. Serveer ze met de saus, de appelen en de prinsessenboontjes. Geef er aardappelkroketjes bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Konijn | Park
Delhaize Filet | Konijn | Park
+/- 300 gr
+/-€
7
05
Prinsessenbonen
Delhaize Prinsessenbonen
2 × 500 gr
2
99
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Appel | Pinkids | 8 stuks
    Pink Lady Appel | Pinkids | 8 stuks
    8 st
    4
    19
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Veenbessen | Naturel | Bokaal
    Taste of Inspirations Veenbessen | Naturel | Bokaal
    25 cl
    2
    49
    Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
    Céréal Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
    270 gr
    3
    89
    Nouveaux Occitans 2020 Rood
    France - Frankrijk Nouveaux Occitans 2020 Rood
    75 cl
    1= gratis collect
    5
    99
    Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
    Delhaize Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
    20 cl
    9
    49
    Bouillon | Kip | Vetarm
    365 Bouillon | Kip | Vetarm
    120 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    45
    Bouillon | Kip | Vetarm
    365 Bouillon | Kip | Vetarm
    120 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    45
    Gekarnde boter | Zacht
    Carlsbourg Gekarnde boter | Zacht
    250 gr
    2de tegen -50%
    3
    99
    Kruiden | Laurierblaadjes
    Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    3 × 4 gr
    2de tegen -40%
    2
    09
    Kruiden | Jeneverbessen
    Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
    21 gr
    2de tegen -40%
    4
    25

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Extra vierge | Bio
    Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    2de tegen -50%
    Bio
    • little-lione.external.82792960.svg
    6
    99
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    2de tegen -40%
    4
    25
    Totaal:
    +/-€60,37