Recept zoekresultatenHazenrug Grand Veneur, appelen met veenbessen
Delhaize logo
  • Hazenrug Grand Veneur, appelen met veenbessen
Hazenrug Grand Veneur, appelen met veenbessen

Hazenrug Grand Veneur, appelen met veenbessen

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 hazenruggen
  • 600 g fijne sperziebonen
  • 1 grote sjalot
  • 4 appels
  • 1 dl room
  • 240 g bereide veenbessen met wijn (1 blik)
  • 1 el rodebessengelei
  • 2 dl rode wijn
  • 5 cl cognac
  • 2,2 dl wildfond
  • 1 kl vleesextract (Liebig)
  • 80 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 jeneverbessen
  • peper
  • 4 hazenruggen
  • 600 g fijne sperziebonen
  • 1 grote sjalot
  • 4 appels
  • 1 dl room
  • 240 g bereide veenbessen met wijn (1 blik)
  • 1 el rodebessengelei
  • 2 dl rode wijn
  • 5 cl cognac
  • 2,2 dl wildfond
  • 1 kl vleesextract (Liebig)
  • 80 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 jeneverbessen

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een hoedje uit de appelen en snijd de schil lichtjes horizontaal in. Hol de appelen een beetje uit en steek een klontje boter in elke appel (20 g in totaal). Schik ze in een ovenschaal en schuif ze 30 min. in de oven. Garneer de appelen met de bereide veenbessen en laat nog 10 min. bakken.
2
Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes en kook ze ± 8 min. in kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn). Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Bak de hazenruggen aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met 50 g warme boter. Haal ze uit de pan, schik ze in een ovenschaal en schuif ze nog 15 min. in de oven (op 180°C).
4
Fruit intussen de gehakte sjalot 2 min. op een zacht vuurtje in de sauteerpan. Roer de aanbaksels los met de rode wijn. Voeg de cognac, de confituur, de wildfond, het vleesextract, de laurierblaadjes en de jeneverbessen toe. Laat voor 1/3 inkoken op een vrij hoog vuur, giet er de room bij en laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Haal de pan van het vuur, roer 10 g koude boter onder de saus en breng ze verder op smaak.
5
Fruit de prinsessenboontjes op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
6
Haal de hazenruggen met de onderkant van een lepel van het been en snijd ze in dikke sneetjes. Serveer ze met de saus, de appelen en de prinsessenboontjes. Geef er aardappelkroketjes bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een hoedje uit de appelen en snijd de schil lichtjes horizontaal in. Hol de appelen een beetje uit en steek een klontje boter in elke appel (20 g in totaal). Schik ze in een ovenschaal en schuif ze 30 min. in de oven. Garneer de appelen met de bereide veenbessen en laat nog 10 min. bakken.
2
Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes en kook ze ± 8 min. in kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn). Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Bak de hazenruggen aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met 50 g warme boter. Haal ze uit de pan, schik ze in een ovenschaal en schuif ze nog 15 min. in de oven (op 180°C).
4
Fruit intussen de gehakte sjalot 2 min. op een zacht vuurtje in de sauteerpan. Roer de aanbaksels los met de rode wijn. Voeg de cognac, de confituur, de wildfond, het vleesextract, de laurierblaadjes en de jeneverbessen toe. Laat voor 1/3 inkoken op een vrij hoog vuur, giet er de room bij en laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Haal de pan van het vuur, roer 10 g koude boter onder de saus en breng ze verder op smaak.
5
Fruit de prinsessenboontjes op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
6
Haal de hazenruggen met de onderkant van een lepel van het been en snijd ze in dikke sneetjes. Serveer ze met de saus, de appelen en de prinsessenboontjes. Geef er aardappelkroketjes bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Konijn | Park

Delhaize

Filet | Konijn | Park

+/- 300 gr

+/-€7,05

Bonen | Bio

Delhaize

Bonen | Bio

1 st

Bio

€2,69

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st

Pink Lady

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st

900 gr

€3,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Veenbessen | Naturel | Bokaal

Taste of Inspirations

Veenbessen | Naturel | Bokaal

25 cl

€2,49

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol

Céréal

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol

270 gr

€3,89

alcoholvrije wijn rood

NIGHT ORIENT

alcoholvrije wijn rood

75 cl

€5,99

Cognac | VS | 40% Alc | 20cl

Delhaize

Cognac | VS | 40% Alc | 20cl

20 cl

€9,49

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Kruiden | Jeneverbessen

Santa Maria

Kruiden | Jeneverbessen

21 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€50,22