Recept zoekresultatenHartige gehakttaarten met ui
Delhaize logo
  • Hartige gehakttaarten met ui
    B

Hartige gehakttaarten met ui

door Line Couvreur
Hartige gehakttaarten met uiB
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g varkens- en rundsgehakt
  • 900 g uien
  • 1/2 citroen
  • 4 takjes munt
  • 2 bollen pizzadeeg met natuurdesem
  • 3 el tahini
  • 1 el pijnboompitten
  • 6 el olijfolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 1/2 el korianderpoeder
  • 1/2 el gerookte paprika
  • 1 kl komijnpoeder
  • cayennepeper
  • peper
  • zout
  • 3 el water
  • 400 g varkens- en rundsgehakt
  • 900 g uien
  • 1/2 citroen
  • 4 takjes munt
  • 2 bollen pizzadeeg met natuurdesem
  • 3 el tahini
  • 1 el pijnboompitten
  • 6 el olijfolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 1/2 el korianderpoeder
  • 1/2 el gerookte paprika
  • 1 kl komijnpoeder
  • cayennepeper
  • peper

Begin met koken

: 35 min. + 25 min. kooktijd
1
Leg de pizzadegen op een plank, dek ze af met een keukendoek en laat ze 30 min. op kamertemperatuur rusten.
2
Rooster intussen de sesamzaadjes en pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof. Haal ze uit de pan. Bak de versnipperde ui in dezelfde pan met 5 el olijfolie. Laat 15 min. aanstoven. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op 210°C. Meng het gehakt met het korianderpoeder, de komijn, de kaneel, de gerookte paprika en een beetje cayennepeper, naar eigen smaak. Bak het gehakt in een pan met 1 el olijfolie. Roer regelmatig door met een spatel zodat het in fijne stukjes breekt. Breng op smaak.
4
Druk de pizzadegen met de hand plat (gebruik geen deegrol!). Leg ze op bakpapier en verdeel er de uien over. Voeg het vlees toe en bestrooi met het pijnboompitten-sesammengsel. Bak 20 à 25 min. in de oven.
5
Bestrooi de taarten met muntblaadjes. Meng de tahini, het citroensap en het water. Serveer deze saus met de taarten en geef er een slaatje bij.
1
Leg de pizzadegen op een plank, dek ze af met een keukendoek en laat ze 30 min. op kamertemperatuur rusten.
2
Rooster intussen de sesamzaadjes en pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof. Haal ze uit de pan. Bak de versnipperde ui in dezelfde pan met 5 el olijfolie. Laat 15 min. aanstoven. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op 210°C. Meng het gehakt met het korianderpoeder, de komijn, de kaneel, de gerookte paprika en een beetje cayennepeper, naar eigen smaak. Bak het gehakt in een pan met 1 el olijfolie. Roer regelmatig door met een spatel zodat het in fijne stukjes breekt. Breng op smaak.
4
Druk de pizzadegen met de hand plat (gebruik geen deegrol!). Leg ze op bakpapier en verdeel er de uien over. Voeg het vlees toe en bestrooi met het pijnboompitten-sesammengsel. Bak 20 à 25 min. in de oven.
5
Bestrooi de taarten met muntblaadjes. Meng de tahini, het citroensap en het water. Serveer deze saus met de taarten en geef er een slaatje bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 192 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 18,7 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 6,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 192 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 18,7 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 6,9 g
Frans
Lactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tahini
3 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

koriander graan
1/2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mini burger | Lam | Celtic
Delhaize Mini burger | Lam | Celtic
2 × +/- 210 gr
+/-€
3
62
Zachte uien | Verpakt
Delhaize Zachte uien | Verpakt
2 × 750 gr
-25%
2
24
€2,99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Pizzadeeg | dun en rond
Herta Pizzadeeg | dun en rond
265 gr
2de tegen -50%
2
65
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85
Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Bronwater | Romy | Niet bruisend | PET
365 Bronwater | Romy | Niet bruisend | PET
12 x 50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Totaal:
+/-€36,21