Hamburger mangochutney

Hamburger mangochutney
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 stukje verse gember
  • 1 bokaal Chinese stemgember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 g boter
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 mango's
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 4 rundshamburgers
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 feuilles slablaadjes
  • 1 tomaat
  • zout
  • 1/2 rode peper
  • 1 stukje verse gember
  • 1 bokaal Chinese stemgember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 g boter
  • 4 plakjes cheddar
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 mango's
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 4 rundshamburgers
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 feuilles slablaadjes
  • 1 tomaat
  • zout
  • 1/2 rode peper

Begin met koken

: 25 min. + kooktijd 20 min.
  1. 1
    Snipper de helft van de rode ui(en), de peper, de look en de gember fijn. Snijd de mango in blokjes. Doe alles in een kleine pot met de gesmolten boter en bak 2 min. op een zacht vuurtje. Voeg limoensap bij naar smaak en doe ook het vocht van de gemberbokaal en twee in blokjes gesneden gemberbolletjes erbij (voor 4 porties). Laat 20 min. sudderen op een laag vuurtje.
  2. 2
    Was intussen de sla, snijd de tomaat in schijfjes en snipper de resterende rode ui.
  3. 3
    Verdeel de mangobereiding in tweeën en mix de helft. Meng vervolgens de gemixte helft met de ongemixte helft en kruid naar smaak.
  4. 4
    Verwarm eerst de broodjes en daarna de gekruide hamburgers in een grillpan. Leg er op het laatst de cheddarplakjes op.
  5. 5
    Bestrijk de broodjes met de lauwe chutney, leg er de hamburgers, de sla, de tomaten en de uiensnippers op en serveer onmiddellijk.
  1. 1
    Snipper de helft van de rode ui(en), de peper, de look en de gember fijn. Snijd de mango in blokjes. Doe alles in een kleine pot met de gesmolten boter en bak 2 min. op een zacht vuurtje. Voeg limoensap bij naar smaak en doe ook het vocht van de gemberbokaal en twee in blokjes gesneden gemberbolletjes erbij (voor 4 porties). Laat 20 min. sudderen op een laag vuurtje.
  2. 2
    Was intussen de sla, snijd de tomaat in schijfjes en snipper de resterende rode ui.
  3. 3
    Verdeel de mangobereiding in tweeën en mix de helft. Meng vervolgens de gemixte helft met de ongemixte helft en kruid naar smaak.
  4. 4
    Verwarm eerst de broodjes en daarna de gekruide hamburgers in een grillpan. Leg er op het laatst de cheddarplakjes op.
  5. 5
    Bestrijk de broodjes met de lauwe chutney, leg er de hamburgers, de sla, de tomaten en de uiensnippers op en serveer onmiddellijk.
Energie: 735 kcal

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vaderdag
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Franks Saus | Red hot origine
    160 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
    • Delhaize Chester | Toasty
      250 gr
    • Delhaize Mango
      3 × 350 gr
    • Delhaize Rode uien | Netje
      400 gr
    • Delhaize Limoen | 1 st
      1 st
    • Harrys Maxi burger
      510 gr
    • Delhaize Ijsbergsla | Verpakt
      1 st
    • Delhaize Tomaat | Yoom
      250 gr
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
    • Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
    • Delhaize Zout | Cuisine
      1 kg

    Totaal:

    €27,49