Recept zoekresultatenGyoza met varkensvlees en groenekool
Recept zoekresultatenGyoza met varkensvlees en groenekool
Delhaize logo
  • Gyoza met varkensvlees  en groenekool
    Nutri-Score D

Gyoza met varkensvlees en groenekool

Gyoza met varkensvlees  en groenekoolD
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 13 cl kokend water
  • 1 el gegrilde sesamolie
  • 230 g patisseriebloem
  • 180 g groenekool (blaadjes zonder middenste nerf)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 4 stengels groene ui
  • 150 g varkensgehakt
  • 1 kl poedersuiker
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 el saké
  • zout
  • 10 cl rijstazijn
  • 10 cl tamari
  • 3 el arachideolie
  • 13 cl kokend water
  • 1 el gegrilde sesamolie
  • 230 g patisseriebloem
  • 180 g groenekool (blaadjes zonder middenste nerf)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 4 stengels groene ui
  • 150 g varkensgehakt
  • 1 kl poedersuiker
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 el saké
  • zout
  • 10 cl rijstazijn
  • 10 cl tamari
  • 3 el arachideolie

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. rusttijd
  1. 1
    Giet de bloem in een kom. Voeg het kokend water, het zout en de sesamolie toe en meng snel. Maak een bol. Bedek met een doek en laat 30 min. rusten.
  2. 2
    Blancheer de groenekool gedurende 3 min. in gezouten kokend water. Giet af, laat afkoelen en zwier droog. Snijd de blaadjes fijn.
  3. 3
    Pel en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Snijd de takjes groene ui fijn.
  4. 4
    In een kom: giet er de groenekool, gember, look, groene ui, het gehakt, de chilivlokken, de suiker, de tamari en de saké bij. Voeg zout toe en meng.
  5. 5
    Spreid het deeg fijn uit over een werkoppervlak dat met bloem bestrooid is. Snijd schijfjes met een vormpje of een kommetje. Doe 1 koffielepel vulling in het midden van elk deegschijfje. Doe met je vingers koud water op de rand van een half schijfje. Plooi in tweeën en kleef dicht. Maak 4 à 5 plooien in de rand door elke keer het deeg op zichzelf te plooien.
  6. 6
    Leg de gyoza's in een grote pan zodra de olie warm is. Voeg water toe totdat de gyoza's half bedekt zijn. Dek af en laat bakken op een hoog vuur totdat het meeste water verdampt is. Neem de bedekking weg totdat de gyoza's ingedikt zijn en een korstje hebben gekregen.
  7. 7
    Bereid de saus door alle ingrediënten te mengen.
  8. 8
    Op het bord: serveer de warme gyoza's met de saus in een potje.
  1. 1
    Giet de bloem in een kom. Voeg het kokend water, het zout en de sesamolie toe en meng snel. Maak een bol. Bedek met een doek en laat 30 min. rusten.
  2. 2
    Blancheer de groenekool gedurende 3 min. in gezouten kokend water. Giet af, laat afkoelen en zwier droog. Snijd de blaadjes fijn.
  3. 3
    Pel en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Snijd de takjes groene ui fijn.
  4. 4
    In een kom: giet er de groenekool, gember, look, groene ui, het gehakt, de chilivlokken, de suiker, de tamari en de saké bij. Voeg zout toe en meng.
  5. 5
    Spreid het deeg fijn uit over een werkoppervlak dat met bloem bestrooid is. Snijd schijfjes met een vormpje of een kommetje. Doe 1 koffielepel vulling in het midden van elk deegschijfje. Doe met je vingers koud water op de rand van een half schijfje. Plooi in tweeën en kleef dicht. Maak 4 à 5 plooien in de rand door elke keer het deeg op zichzelf te plooien.
  6. 6
    Leg de gyoza's in een grote pan zodra de olie warm is. Voeg water toe totdat de gyoza's half bedekt zijn. Dek af en laat bakken op een hoog vuur totdat het meeste water verdampt is. Neem de bedekking weg totdat de gyoza's ingedikt zijn en een korstje hebben gekregen.
  7. 7
    Bereid de saus door alle ingrediënten te mengen.
  8. 8
    Op het bord: serveer de warme gyoza's met de saus in een potje.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 755; energie (kCal): 180; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 2,2. Energie (kcal/portie): 291,24
Aziatisch
Lactose vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

  • Tamarinde
    10 cl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Vittel Natuurlijk mineraalwater | niet bruisend
    8 x 33 cl
    -33.33% voor 3
    6
    55
  • Delhaize Olie | Wok | Geroosterde sesam
    25 cl
    4
    45
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Delhaize Spitskool | Bio
    500 gr
    Bio
      3
      59
    • Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
      28 gr
      -10% voor 3
      3
      35
    • Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      99
    • Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardens
      +/- 350 gr
      +/-€
      4
      72
    • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
      1 kg
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      69
    • Delhaize Rode pepers | Verpakt
      50 gr
      1
      35
    • Hakushika Sake Hakushika
      50 cl
      12
      89
    • Saitaku Rijstazijn
      15 cl
      3
      39
    • Delhaize Olie | Arachide
      1 l
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      3
      19
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35

    Totaal:

    +/-€46,55