Recept zoekresultatenGemarineerde rundsentrecote met avocadosalsa
Delhaize logo
  • Gemarineerde rundsentrecote met avocadosalsa

Gemarineerde rundsentrecote met avocadosalsa

Gemarineerde rundsentrecote met avocadosalsa
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el sambal
  • 600 g bio rundsentrecote
  • 3 el tamari
  • 3 el druivenpitolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kl mierikswortel
  • 1 cm verse gember
  • 100 g mengeling van groene slasoorten
  • zout
  • 1/2 citroenen, geperst
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el sambal
  • 600 g bio rundsentrecote
  • 3 el tamari
  • 3 el druivenpitolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kl mierikswortel
  • 1 cm verse gember
  • 100 g mengeling van groene slasoorten
  • zout
  • 1/2 citroenen, geperst
  • 1 el sesamzaadjes

Begin met koken

: 20 min.
1
Hak de look fijn en doe hem samen met de sambal, de tamari en de druivenpitolie in een schotel. Meng alles goed door elkaar en leg de entrecotes erin. Wrijf het vlees aan alle kanten grondig in met de saus en laat het 30 min op kamertemperatuur marineren.
2
Snijd de avocado’s in blokjes. Voeg er de citroen, de geraspte gember, de mierikswortel en wat zout bij. Meng voorzichtig en strooi sesamzaadjes over het mengsel.
3
Zet een lege pan op een hoog vuur. Zodra de pan goed heet is, leg je de uitgelekte entrecotes erin en bak je ze 1.30 min per zijde. Leg ze daarna op een warme schotel die je afdekt. Giet nu de marinade in de pan en laat ze 2 min sudderen.
4
Verdeel de sla over de borden. Snijd het vlees in dikke plakken en leg ze op de salade. Overgiet met gekookte marinade en dien onmiddellijk op met de avocadosalsa.
1
Hak de look fijn en doe hem samen met de sambal, de tamari en de druivenpitolie in een schotel. Meng alles goed door elkaar en leg de entrecotes erin. Wrijf het vlees aan alle kanten grondig in met de saus en laat het 30 min op kamertemperatuur marineren.
2
Snijd de avocado’s in blokjes. Voeg er de citroen, de geraspte gember, de mierikswortel en wat zout bij. Meng voorzichtig en strooi sesamzaadjes over het mengsel.
3
Zet een lege pan op een hoog vuur. Zodra de pan goed heet is, leg je de uitgelekte entrecotes erin en bak je ze 1.30 min per zijde. Leg ze daarna op een warme schotel die je afdekt. Giet nu de marinade in de pan en laat ze 2 min sudderen.
4
Verdeel de sla over de borden. Snijd het vlees in dikke plakken en leg ze op de salade. Overgiet met gekookte marinade en dien onmiddellijk op met de avocadosalsa.
Nutritionele informatie
Energie: 516 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Druivenpitolie
3 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sambal | oelek | 200 g
Conimex Sambal | oelek | 200 g
200 gr
1
99
Rib Eye | Ierse
Delhaize Rib Eye | Ierse
2 × +/- 300 gr
+/-€
10
95
Sojasaus | Tamari | Bio
Kazidomi Sojasaus | Tamari | Bio
25 cl
Bio
    3
    95
    Avocado
    Delhaize Avocado
    1 st
    1
    45
    Mierikswortel | Room
    Rabe Mierikswortel | Room
    100 gr
    1
    99
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Ijsbergsla | Verpakt
      Delhaize Ijsbergsla | Verpakt
      1 st
      1
      19
      Citroen | 1 st
      Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
      Sesamzaad | Geroosterde
      Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
      95 gr
      3
      85

      Reeds in je keuken

      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      +/-€38,90