• Groentepaella
    Nutri-Score A

Groentepaella

GroentepaellaA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 kommetje artisjok (in olijfolie, uitgelekt)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 250 g tuinbonen
  • 200 g tomaat (vers of uit blik)
  • 1/2 kl saffraandraadjes
  • 400 g rondkorrelige, paellarijst
  • peper
  • 1 kl paprikapoeder
  • 3 e.l. olijfolie
  • 200 g courgettes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote rode paprika (in stukjes van 1 cm)
  • 1 grote, groene paprika (in stukjes van 1 cm)
  • 1 l groentebouillon
  • 200 g groene boontjes
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 100 g bio erwten
  • 1 kommetje artisjok (in olijfolie, uitgelekt)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 250 g tuinbonen
  • 200 g tomaat (vers of uit blik)
  • 1/2 kl saffraandraadjes
  • 400 g rondkorrelige, paellarijst
  • peper
  • 1 kl paprikapoeder
  • 3 e.l. olijfolie
  • 200 g courgettes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote rode paprika (in stukjes van 1 cm)
  • 1 grote, groene paprika (in stukjes van 1 cm)
  • 1 l groentebouillon
  • 200 g groene boontjes

Begin met koken

: Bereidings- + kooktijd : 45 min.
  1. 1
    Schud de saffraandraadjes een paar seconden in een droge hete koekenpan zodat ze droog, maar niet gekleurd zijn. Wrijf ze in een vijzel met een stamper tot poeder. Doe er een scheutje bouillon bij en zet het opzij.
  2. 2
    Breng een pan gezouten water aan de kook. Doe de tuinbonen erin, breng ze aan de kook en laat ze 2 min koken. Schep ze met een schuimspaan in een zeef, laat ze uitlekken en doe ze in een schaal. Breng het water weer aan de kook en blancheer de groene boontjes 3 min. Schep ze met een schuimspaan in een zeef en spoel ze koud. Schud ze op een bord. Druk de tuinbonen uit de groene vliezen en doe ze bij de groene boontjes.
  3. 3
    Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag of een ondiepe vuurvaste ovenschaal op halfhoog tot hoog vuur. Bak de plakjes courgette in 2-3 min goudbruin. Schep ze op een bord.
  4. 4
    Doe de rest van de olie in de pan en fruit de ui zachtjes 5 min. Bak nu de paprikablokjes mee tot de ui gaar en lichtbruin is. Roerbak de knoflook en paprikapoeder 1 min mee.
  5. 5
    Doe de tomaten in de pan en bak 2-3 min tot ze zachter zijn.
  6. 6
    Roer de overgebleven bouillon, de saffraan en wat zout en peper naar smaak door het tomatenmengsel en breng het aan de kook.
  7. 7
    Roer de rijst en de peterselie door de saus zodat hij gelijkmatig is verdeeld, strooi de groene boontjes, courgettes, doperwten en artisjokken over de rijst en schud de pan zodat de groenten iets in de saus zakken.
  8. 8
    Draai het vuur iets lager en laat alles 6 min borrelend koken.
  9. 9
    Draai het vuur nog lager en laat de paella nog 14 min koken tot alle vloeistof opgenomen en de rijst beetgaar is.
  10. 10
    Neem de pan van het vuur, dek hem af met een deksel of schone theedoek en laat de paella voor het opdienen nog 5 min rusten.
  1. 1
    Schud de saffraandraadjes een paar seconden in een droge hete koekenpan zodat ze droog, maar niet gekleurd zijn. Wrijf ze in een vijzel met een stamper tot poeder. Doe er een scheutje bouillon bij en zet het opzij.
  2. 2
    Breng een pan gezouten water aan de kook. Doe de tuinbonen erin, breng ze aan de kook en laat ze 2 min koken. Schep ze met een schuimspaan in een zeef, laat ze uitlekken en doe ze in een schaal. Breng het water weer aan de kook en blancheer de groene boontjes 3 min. Schep ze met een schuimspaan in een zeef en spoel ze koud. Schud ze op een bord. Druk de tuinbonen uit de groene vliezen en doe ze bij de groene boontjes.
  3. 3
    Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag of een ondiepe vuurvaste ovenschaal op halfhoog tot hoog vuur. Bak de plakjes courgette in 2-3 min goudbruin. Schep ze op een bord.
  4. 4
    Doe de rest van de olie in de pan en fruit de ui zachtjes 5 min. Bak nu de paprikablokjes mee tot de ui gaar en lichtbruin is. Roerbak de knoflook en paprikapoeder 1 min mee.
  5. 5
    Doe de tomaten in de pan en bak 2-3 min tot ze zachter zijn.
  6. 6
    Roer de overgebleven bouillon, de saffraan en wat zout en peper naar smaak door het tomatenmengsel en breng het aan de kook.
  7. 7
    Roer de rijst en de peterselie door de saus zodat hij gelijkmatig is verdeeld, strooi de groene boontjes, courgettes, doperwten en artisjokken over de rijst en schud de pan zodat de groenten iets in de saus zakken.
  8. 8
    Draai het vuur iets lager en laat alles 6 min borrelend koken.
  9. 9
    Draai het vuur nog lager en laat de paella nog 14 min koken tot alle vloeistof opgenomen en de rijst beetgaar is.
  10. 10
    Neem de pan van het vuur, dek hem af met een deksel of schone theedoek en laat de paella voor het opdienen nog 5 min rusten.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 349; energie (kCal): 83; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 559,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 349; energie (kCal): 83; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 559,5
Vegan
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Artisjok
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Bonen
    250 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Saffraan
    1/2 kl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Ronde rijst
    400 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peper

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Paprika
    1 kl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Olijfolie
    3 e.l.

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Courgette
    200 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rode peper
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Groene peper
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Bouillon
    1 l

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peterselie
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • erwt
    100 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
    1 kg
    Bio
    • Delhaize Smaaktrostomaten
      450 gr
    • Delhaize Fijne bonen | Getopt
      200 gr

    Totaal:

    €8,77