Recept zoekresultatenGegratineerde geitenkaas met fijne groentjes
Delhaize logo
  • Gegratineerde geitenkaas met fijne groentjes
    B
Gegratineerde geitenkaas met fijne groentjesB

Gegratineerde geitenkaas met fijne groentjes

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 rode paprika
  • 550 g courgettes
  • 200 g buche Sainte Maure geitenkaas
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1/2 el Provençaalse kruiden
  • verse basilicum
  • peper
  • 1 rode paprika
  • 550 g courgettes
  • 200 g buche Sainte Maure geitenkaas
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1/2 el Provençaalse kruiden
  • verse basilicum
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Snij de paprika in kleine blokjes en bak ze aan in de olie in een grote, diepe pan op zacht vuur. Snij ondertussen de courgettes in kleine blokjes. Doe ze bij in de pan, bestrooi met Provençaalse kruiden en laat alles op vrij hoog vuur bakken. Roer regelmatig om, zorg dat de groenten toch nog wat knapperig blijven. Kruid met peper en lichtjes met zout.
2
Verwarm de ovengrill voor. Snij de geitenkaas in 12 schijven.
3
Verdeel de groenten over 4 kleine ovenschalen en leg er de geitenkaas bovenop. Bestrooi met de pijnboompitten en laat enkele minuten gratineren onder de grill.
4
Dien warm op als voorgerecht. Voorzie brood om erbij te serveren.
1
Snij de paprika in kleine blokjes en bak ze aan in de olie in een grote, diepe pan op zacht vuur. Snij ondertussen de courgettes in kleine blokjes. Doe ze bij in de pan, bestrooi met Provençaalse kruiden en laat alles op vrij hoog vuur bakken. Roer regelmatig om, zorg dat de groenten toch nog wat knapperig blijven. Kruid met peper en lichtjes met zout.
2
Verwarm de ovengrill voor. Snij de geitenkaas in 12 schijven.
3
Verdeel de groenten over 4 kleine ovenschalen en leg er de geitenkaas bovenop. Bestrooi met de pijnboompitten en laat enkele minuten gratineren onder de grill.
4
Dien warm op als voorgerecht. Voorzie brood om erbij te serveren.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 529; energie (kCal): 127; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 275,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 529; energie (kCal): 127; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 275,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Geit | Buche St Maure

Delhaize

Geit | Buche St Maure

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,89

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio

Delhaize

Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio

15 gr

Bio

€1,35

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€11,46