Recept zoekresultatenCeviche van rode bieten
Delhaize logo
  • Ceviche van rode bieten
    A

Ceviche van rode bieten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Barbecue,Moederdag
Lunch
Ceviche van rode bietenA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 3 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 2 el gegrilde sesamzaadjes
  • 4 bieten
  • 2 limoenen
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • zout en peper

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

44 gr

€4,15

Rode biet | Gekookt | BIO

Delhaize

Rode biet | Gekookt | BIO

1 st

Bio

€1,65

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€12,92

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. Kooktijd (+ 30 min koeltijd)

  1. Leg de rode bieten in de gloeiende houtskool en laat ze 40 min. bakken (of schuif ze 1 u in de oven, op 160°C). Laat ze afkoelen. Schil de rode bieten en snijd ze in blokjes.
  2. Besprenkel ze met limoensap. Meng ze met gesnipperde rode ui, olijfolie, blaadjes van koriander, ontpitte en fijngesnipperde rode peper, geroosterde sesamzaadjes, peper en zout. Dien meteen op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 405; energie (kCal): 98; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 5,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 396,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 405; energie (kCal): 98; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 5,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 396,12
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Vegan
Barbecue,Moederdag
Lunch
  • Ceviche van rode bieten
    A

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

44 gr

€4,15

Rode biet | Gekookt | BIO

Delhaize

Rode biet | Gekookt | BIO

1 st

Bio

€1,65

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€12,92