1
Hak de sjalotjes fijn en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie. Meng er na 3 min. de rijst onder. Overgiet met de witte wijn, laat 1 min. pruttelen en giet er 6 dl warm water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 15 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Verwijder het velletje van de salami en snijd hem in fijne sneetjes. Bak ze in een grote braadpan, zonder toevoeging van vetstof, eerst op zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Mix de helft van de ontdooide erwtjes fijn met 2,5 dl kokend water. Giet deze mix in de stoofpan met de rijst, voeg de rest van de erwtjes toe en breng op een vrij hoog vuur opnieuw aan de kook. Verlaag het vuur en laat nog 5 min. pruttelen.
4
Haal de stoofpan van het vuur, voeg de mascarpone toe en ¾ van de parmigiano. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Meng goed, voeg indien nodig een beetje warm water toe en breng verder op smaak.
5
Dien meteen op. Werk af met de salamischijfjes en de rest van de parmigiano.
1
Hak de sjalotjes fijn en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie. Meng er na 3 min. de rijst onder. Overgiet met de witte wijn, laat 1 min. pruttelen en giet er 6 dl warm water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 15 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Verwijder het velletje van de salami en snijd hem in fijne sneetjes. Bak ze in een grote braadpan, zonder toevoeging van vetstof, eerst op zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Mix de helft van de ontdooide erwtjes fijn met 2,5 dl kokend water. Giet deze mix in de stoofpan met de rijst, voeg de rest van de erwtjes toe en breng op een vrij hoog vuur opnieuw aan de kook. Verlaag het vuur en laat nog 5 min. pruttelen.
4
Haal de stoofpan van het vuur, voeg de mascarpone toe en ¾ van de parmigiano. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Meng goed, voeg indien nodig een beetje warm water toe en breng verder op smaak.
5
Dien meteen op. Werk af met de salamischijfjes en de rest van de parmigiano.