Recept zoekresultatenGratin van bloemkool met rucolacrumble
Delhaize logo
  • Gratin van bloemkool met rucolacrumble
    B

Gratin van bloemkool met rucolacrumble

Gratin van bloemkool met rucolacrumbleB
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 eieren
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 uien
  • 75 g rucola
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 150 g Parmigiano
  • 2,5 dl room
  • 100 g havermout
  • 50 g panko
  • 3 el olijfolie
  • 75 g boter
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 uien
  • 75 g rucola
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 150 g Parmigiano
  • 2,5 dl room
  • 100 g havermout
  • 50 g panko
  • 3 el olijfolie
  • 75 g boter
  • peper en zout

Begin met koken

: 10 min. + 30 min. kooktijd
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Bedek ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Giet ze af na 20 à 25 min. kooktijd.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 1/3 van de grofgehakte rucola met 1 el olijfolie, de havervlokken, de panko en de helft van de geraspte parmigiano. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en bak 15 min. goudbruin in de oven. Laat lauw worden. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C.
3
Fruit intussen de fijngesnipperde uien gedurende 15 min. op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan, met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 6 min. in een kookpot kokend gezouten water. Snijd de bladeren van de bloemkool lichtjes in en snijd het dikste deel van de nerven middendoor. Voeg ze toe in de kookpot en laat nog 4 min. koken. Giet af, meng de bloemkool met de uien en breng verder op smaak.
5
Giet de gekookte aardappelen af en plet ze met de boter en 5 el olijfolie. Voeg de rest van de gehakte rucola toe en breng verder op smaak. Verdeel de rucolapuree over de bodem van een ovenschaal. Bedek ze met het uien-bloemkoolmengsel. Klop de eieren los met de room, de rest van de parmigiano, peper en zout. Overgiet er de groenten mee, bedek ze met de crumble en bak 30 min. goudbruin in de oven.
6
Serveer warm, met een slaatje.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Bedek ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Giet ze af na 20 à 25 min. kooktijd.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 1/3 van de grofgehakte rucola met 1 el olijfolie, de havervlokken, de panko en de helft van de geraspte parmigiano. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en bak 15 min. goudbruin in de oven. Laat lauw worden. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C.
3
Fruit intussen de fijngesnipperde uien gedurende 15 min. op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan, met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 6 min. in een kookpot kokend gezouten water. Snijd de bladeren van de bloemkool lichtjes in en snijd het dikste deel van de nerven middendoor. Voeg ze toe in de kookpot en laat nog 4 min. koken. Giet af, meng de bloemkool met de uien en breng verder op smaak.
5
Giet de gekookte aardappelen af en plet ze met de boter en 5 el olijfolie. Voeg de rest van de gehakte rucola toe en breng verder op smaak. Verdeel de rucolapuree over de bodem van een ovenschaal. Bedek ze met het uien-bloemkoolmengsel. Klop de eieren los met de room, de rest van de parmigiano, peper en zout. Overgiet er de groenten mee, bedek ze met de crumble en bak 30 min. goudbruin in de oven.
6
Serveer warm, met een slaatje.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 694; energie (kCal): 167; vetten (g): 11,5; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 10,1; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 972,27
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 694; energie (kCal): 167; vetten (g): 11,5; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 10,1; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 972,27
Vegetarisch
Pasen,Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Aubergine | Bio
Delhaize Aubergine | Bio
1 st
Bio
    1
    99
    Rucola | Rode biet
    Delhaize Rucola | Rode biet
    75 gr
    1
    79
    Aardappel | Bloemig 1kg
    Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
    1 kg
    2
    99
    Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    Delhaize Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    4
    39
    Room 35%
    Delhaize Room 35%
    25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    14
    Havermout | Express
    Quaker Havermout | Express
    231 gr
    2
    69
    Panko | Broodkruimels
    Lobo Panko | Broodkruimels
    200 gr
    2
    59
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    4
    99

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    45 gr
    1
    29
    Totaal:
    €24,26