Recept zoekresultatenGebraden côte à l’os met knoflook en rozemarijn
Delhaize logo
  • Gebraden côte à l’os met knoflook en rozemarijn
    A

Gebraden côte à l’os met knoflook en rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gebraden côte à l’os met knoflook en rozemarijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 grote côte à l’os (+- 800 g)
  • 4 uien
  • 3 el olijfolie
  • 30 g geklaarde boter
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 2 knoflookbollen + 1 teentje
  • peper en zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€23,78

Begin met koken

Bereidingstijd : 10 min. + 2,5 u kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 80°C. Wrijf de côte à l’os aan beide kanten in met het gehalveerde teentje knoflook. Leg het vlees in een geoliede ovenschaal (1 el) en schik er de ongepelde, gehalveerde uien rond, samen met de hele knoflookbollen en de kruiden. Besprenkel alles met de rest van de olie en schuif 2 u in de oven. Haal het vlees uit de ovenschaal en bak de garnituur nog 15 min. op 180°C in de oven.
  2. Schroei de côte à l’os 1 min. per kant op een hoog vuur dicht, in een hete braadpan met de geklaarde boter. Kruid met peper en zout. Snijd het vlees in sneetjes en serveer het met de uien en een slaatje. Parfumeer een aardappelpuree met olijfolie en de pulp van 2 gebraden teentjes knoflook als bijgerecht.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Energie: 329 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Gebraden côte à l’os met knoflook en rozemarijn
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€23,78