Recept zoekresultatenGratin van aubergine en seitan
Delhaize logo
  • Gratin van aubergine en seitan

Gratin van aubergine en seitan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Lunch
Gratin van aubergine en seitan

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 100 g feta
  • 1 zakje gegrilde aubergineschijven (diepvries)
  • 300 g gehakte bioseitan
  • 50 cl halfvolle melk
  • gemalen zwarte peper
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

Dodoni

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

150 gr

€2,69

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Seitan | Gehakt | Vegan | Bio

Delhaize

Seitan | Gehakt | Vegan | Bio

2 × 200 gr

Bio

€7,98

Melk | Halfvolle

Inza

Melk | Halfvolle

1 l

€2,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,39

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€15,32

Begin met koken

Bereidingstijd: 10

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bechamelsaus: Smelt de boter in een steelpan, bestrooi met de bloem, meng 1 minuut met een garde en voeg dan beetje bij beetje al kloppend de melk toe. Laat enkele minuten zacht koken tot de saus dikt. Breng op smaak met peper, zout en een snufje kaneelpoeder.
  3. Verbrokkel de seitan en de feta. Giet 1/3 van de bechamelsaus in 4 individuele schotels. Verdeel er de helft van de aubergineschijven (ontdooid) en de helft van de seitan over. Bedek met 1/3 bechamel en herhaal met de overige ingrediënten. Eindig met verbrokkelde seitan en feta. Bak in 15 à 20 minuten goudbruin in de oven.
  4. Haal sneden focaccia door olijfolie en gril ze. Serveer bij de gratin.

Kooktip

Vervang de kaneel door gemalen muskaatnoot of kardemom.

Nutritionele informatie
Energie: 450 kcal
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Lunch
  • Gratin van aubergine en seitan

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

Dodoni

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

150 gr

€2,69

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Seitan | Gehakt | Vegan | Bio

Delhaize

Seitan | Gehakt | Vegan | Bio

2 × 200 gr

Bio

€7,98

Melk | Halfvolle

Inza

Melk | Halfvolle

1 l

€2,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,39

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€15,32