Recept zoekresultatenGratin van aubergine en seitan
Delhaize logo

Gratin van aubergine en seitan

Gratin van aubergine en seitan
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 100 g feta
  • 1 zakje gegrilde aubergineschijven (diepvries)
  • 300 g gehakte bioseitan
  • 50 cl halfvolle melk
  • gemalen zwarte peper
  • zout
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 100 g feta
  • 1 zakje gegrilde aubergineschijven (diepvries)
  • 300 g gehakte bioseitan
  • 50 cl halfvolle melk
  • gemalen zwarte peper
  • zout

Begin met koken

: 10
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Bechamelsaus: Smelt de boter in een steelpan, bestrooi met de bloem, meng 1 minuut met een garde en voeg dan beetje bij beetje al kloppend de melk toe. Laat enkele minuten zacht koken tot de saus dikt. Breng op smaak met peper, zout en een snufje kaneelpoeder.
3
Verbrokkel de seitan en de feta. Giet 1/3 van de bechamelsaus in 4 individuele schotels. Verdeel er de helft van de aubergineschijven (ontdooid) en de helft van de seitan over. Bedek met 1/3 bechamel en herhaal met de overige ingrediënten. Eindig met verbrokkelde seitan en feta. Bak in 15 à 20 minuten goudbruin in de oven.
4
Haal sneden focaccia door olijfolie en gril ze. Serveer bij de gratin.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Bechamelsaus: Smelt de boter in een steelpan, bestrooi met de bloem, meng 1 minuut met een garde en voeg dan beetje bij beetje al kloppend de melk toe. Laat enkele minuten zacht koken tot de saus dikt. Breng op smaak met peper, zout en een snufje kaneelpoeder.
3
Verbrokkel de seitan en de feta. Giet 1/3 van de bechamelsaus in 4 individuele schotels. Verdeel er de helft van de aubergineschijven (ontdooid) en de helft van de seitan over. Bedek met 1/3 bechamel en herhaal met de overige ingrediënten. Eindig met verbrokkelde seitan en feta. Bak in 15 à 20 minuten goudbruin in de oven.
4
Haal sneden focaccia door olijfolie en gril ze. Serveer bij de gratin.
Nutritionele informatie
Energie: 450 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Feta | Zonder lactose
Dilea Feta | Zonder lactose
150 gr
2de tegen -50%
5
55
Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
09
Seitan | Gehakt | Vegan | Bio
Delhaize Seitan | Gehakt | Vegan | Bio
2 × 200 gr
Bio
    4
    19
    Melk | Halfvol | Zonder lactose
    Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
    1 l
    2de tegen -50%
    2
    95
    Peper | Groen
    Delhaize Peper | Groen
    30 gr
    2
    35

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    39
    Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
    Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
    250 gr
    2+1 gratis
    4
    59
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €20,32