Recept zoekresultatenCrumble met chocolade en amandelen
Delhaize logo
E
Crumble met chocolade en amandelenE

Crumble met chocolade en amandelen

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 40 g amandelpoeder
  • 110 g bloem
  • boter voor de vorm
  • 200 g boter
  • 175 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 125 g pure chocolade
  • 4 el gepelde amandelen
  • zout
  • 40 g amandelpoeder
  • 110 g bloem
  • boter voor de vorm
  • 200 g boter
  • 175 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 125 g pure chocolade
  • 4 el gepelde amandelen
  • zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
2
Laat 125 g boter in een kookpot op zacht vuur smelten. Voeg de in stukjes gehakte chocolade toe en roer tot een glad geheel. Neem van het vuur, voeg 100 g suiker toe, 35 g bloem, de eieren en een snuifje zout, roer goed.
3
Verdeel over 4 grote, individuele ovenschaaltjes.
4
Snij 75 g boter in stukjes en voeg 75 g bloem, 75 g suiker, zout en het amandelpoeder toe. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot grote kruimels. Verdeel over de 4 schaaltjes.
5
Hak de gepelde amandelen grof en strooi over de crumble. Zet 12 minuten in de oven.
6
Dien lauw op in de ovenschaaltjes. Lekker simpelweg zo of met crème anglaise, frambozencoulis of een bolletje vanille-ijs.
1
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
2
Laat 125 g boter in een kookpot op zacht vuur smelten. Voeg de in stukjes gehakte chocolade toe en roer tot een glad geheel. Neem van het vuur, voeg 100 g suiker toe, 35 g bloem, de eieren en een snuifje zout, roer goed.
3
Verdeel over 4 grote, individuele ovenschaaltjes.
4
Snij 75 g boter in stukjes en voeg 75 g bloem, 75 g suiker, zout en het amandelpoeder toe. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot grote kruimels. Verdeel over de 4 schaaltjes.
5
Hak de gepelde amandelen grof en strooi over de crumble. Zet 12 minuten in de oven.
6
Dien lauw op in de ovenschaaltjes. Lekker simpelweg zo of met crème anglaise, frambozencoulis of een bolletje vanille-ijs.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1988; energie (kCal): 477; vetten (g): 32,1; verzadigde vetten (g): 16,9; koolhydraten (g): 39,8; suikers (g): 29,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 976,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1988; energie (kCal): 477; vetten (g): 32,1; verzadigde vetten (g): 16,9; koolhydraten (g): 39,8; suikers (g): 29,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 976,9
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

Galler

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

2 × 80 gr

€5,70

Amandelen | Ongebrand

Delhaize

Amandelen | Ongebrand

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€25,85