Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGoudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander
Delhaize logo
  • Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander

Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 goudbrasems
  • 1 bosje koriander
  • 800 g wortelgroenten naar keuze: verschillende kleuren wortelen, pastinaak, knolraap enz. (netto gewicht, geschild)
  • 2 bio citroenen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Goudbrasem
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 415 gr
    +/-17,99€/kg
    +/-€7,47
    F2002052800219100000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Snijd de wortelen en de pastinaken in twee en vervolgens in dikke staafjes. Snijd de knolrapen in vier. Kook alles volgens de methode die u zelf verkiest (idealiter stomen: ongeveer 20 min.).
    2. Verwarm de oven ondertussen op stand 6 (180°C). Spoel en droog de goudbrasems. Maak een drie- of viertal lichte inkepingen per zijde en schik ze in een grote ovenschaal. Kruid beide zijden, snijd 1/2 van de citroenen in schijfjes en leg deze erover en giet er een scheut olijfolie overheen. Laat 25 min. bakken in de oven.
    3. Wanneer de groenten gaar zijn, giet u ze zorgvuldig af (als u ze in water gekookt hebt. Braad ze 5 min. op een hoog vuur in een grote sauteuse met 1/2 van de olijfolie. Voeg peper en zout toe.
    4. Maak nu de gremolata klaar. Schil de andere citroen heel fijn (bij voorkeur met een fijne rasp). Voeg hieraan de fijngehakte koriander en het geperste teentje knoflook toe.
    5. Voeg de helft van de gremolata aan de groenten toe en meng. Dien op met de goudbrasems en bied de rest van de gremolata apart aan.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Moederdag,Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Goudbrasem
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 415 gr
    +/-17,99€/kg
    +/-€7,47
    F2002052800219100000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000