Recept zoekresultatenKip met citroen en tijm
Delhaize logo
  • Kip met citroen en tijm

Kip met citroen en tijm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kip met citroen en tijm

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,5 kg kippenbouten
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • 3 bio citroenen
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 4 takjes verse citroentijm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bouten | Maxi Pack
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,4 kg
    +/-6,25€/kg
    +/-€8,75
    F1991102200240100000
  • Kruiden | Provencaalse Kruiden
    10 gr
    255,00 €/kg
    €2,55
    S2021021700511940000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Reeds in je keuken
  • Mosterd | Van Dijon | 265 g
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    26,5 cl
    10,75 €/l
    €2,85
    S2013011800007920000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + baktijd 30 min + 1 u marineren

    1. Snij de kippenbouten ter hoogte van het gewricht middendoor.
    2. Leg de stukken in een schotel samen met de mosterd vermengd met de Provençaalse kruiden, de geperste knoflook, het sap van 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
    3. Roer om, dek af en laat 1 uur marineren.
    4. Giet 25 cl warm water in de schotel, meng en neem er de stukken kip uit, probeer zoveel mogelijk van de marinade te verwijderen (hou de marinade bij). Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote, diepe pan en bak er de stukken kip aan beide kanten goudbruin in.
    5. Giet de verdunde marinade in de pan. Voeg 2, in schijfjes gesneden, citroenen toe en de afgeriste blaadjes van 2 takjes tijm.
    6. Dek af en laat 30 minuten sudderen op zacht vuur, draai de stukken halverwege de baktijd om. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de resterende tijm. Serveer warm met in olijfolie gebakken krielaardappelen en met een salade.

    Kooktip

    Heerlijk met gebakken grenailleaardappelen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kip met citroen en tijm

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bouten | Maxi Pack
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,4 kg
    +/-6,25€/kg
    +/-€8,75
    F1991102200240100000
  • Kruiden | Provencaalse Kruiden
    10 gr
    255,00 €/kg
    €2,55
    S2021021700511940000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Reeds in je keuken
  • Mosterd | Van Dijon | 265 g
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    26,5 cl
    10,75 €/l
    €2,85
    S2013011800007920000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000