Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKip met citroen en tijm
Delhaize logo
  • Kip met citroen en tijm

Kip met citroen en tijm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kip met citroen en tijm

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,5 kg kippenbouten
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 3 bio citroenen
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 4 takjes verse citroentijm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bouten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 550 gr
    +/-6,09€/kg
    +/-€3,35
    F1992102600288500000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Kruiden | Provençaalse
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    18 gr
    163,89 €/kg
    €2,95
    S2009121608000840000
  • Kruiden | Tijm | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015012100013900000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + baktijd 30 min + 1 u marineren

    1. Snij de kippenbouten ter hoogte van het gewricht middendoor.
    2. Leg de stukken in een schotel samen met de mosterd vermengd met de Provençaalse kruiden, de geperste knoflook, het sap van 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
    3. Roer om, dek af en laat 1 uur marineren.
    4. Giet 25 cl warm water in de schotel, meng en neem er de stukken kip uit, probeer zoveel mogelijk van de marinade te verwijderen (hou de marinade bij). Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote, diepe pan en bak er de stukken kip aan beide kanten goudbruin in.
    5. Giet de verdunde marinade in de pan. Voeg 2, in schijfjes gesneden, citroenen toe en de afgeriste blaadjes van 2 takjes tijm.
    6. Dek af en laat 30 minuten sudderen op zacht vuur, draai de stukken halverwege de baktijd om. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de resterende tijm. Serveer warm met in olijfolie gebakken krielaardappelen en met een salade.

    Kooktip

    Heerlijk met gebakken grenailleaardappelen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kip met citroen en tijm

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bouten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 550 gr
    +/-6,09€/kg
    +/-€3,35
    F1992102600288500000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Kruiden | Provençaalse
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    18 gr
    163,89 €/kg
    €2,95
    S2009121608000840000
  • Kruiden | Tijm | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015012100013900000