Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGevulde groene kool met lamsvlees
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:00
    A
  • Gevulde groene kool met lamsvlees

Gevulde groene kool met lamsvlees

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Gevulde groene kool met lamsvleesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g lamsgehakt
  • 1 groene kool
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 1 grote ajuin
  • 20 g verse koriander
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 2 koffielepels gemalen koriander
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper van de molen
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakt | Lam | Zonder kruiden
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    +/- 350 gr
    +/-16,49€/kg
    +/-€5,77
    F2000051100509600000
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    3 x 400 gr
    2,98 €/kg
    €3,57
    S2001020100117290000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012390000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Maak de vulling klaar: pel de ajuin(en) en hak het fijn. Pluk de blaadjes van de platte peterselie en hak ze samen met de koriander in grove stukjes. Meng het lamsgehakt met de ajuin, de verse en gemalen kruiden, peper en zout.
    3. Maak grote bladeren los van de kool (ongeveer een tiental voor 4 porties). Blancheer ze 2-3 min. in een grote hoeveelheid gezouten kokend water om ze zacht te maken. Koel ze af met ijskoud water.
    4. Hak het wit en het zachte groene deel van de lente-uitjes in grove stukjes. Stoof ze in een pan met de helft van de olie en voeg de tomaten toe. Laat 5 min. sudderen en breng op smaak.
    5. Giet de saus in een grote ovenschotel. Laat de koolbladeren uitdruipen, verwijder de dikke centrale nerf en rol de vulling in de bladeren (je kunt de pakketjes eventueel dichtbinden ook al is dat niet echt nodig). Leg ze 1 voor 1 in de ovenschotel (8 tot 10 stuks).
    6. Giet er een scheutje olijfolie over, kruid bij en laat 30 min bakken in de oven. Bedek de schotel met aluminiumfolie na 15 min.
    7. Goed warm opdienen met rijst met gegrilde ajuin en amandelen.

    Kooktip

    Niet zo zeker van je roltechniek? Bind de koolrolletjes dan samen met een stukje keukentouw.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 383; energie (kCal): 92; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 600,76
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Pasen
    Diner
    Winter,Lente
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -04:00
      A
    • Gevulde groene kool met lamsvlees

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakt | Lam | Zonder kruiden
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    +/- 350 gr
    +/-16,49€/kg
    +/-€5,77
    F2000051100509600000
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    3 x 400 gr
    2,98 €/kg
    €3,57
    S2001020100117290000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012390000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000