Recept zoekresultatenGevogeltebouillon met groenten, linzen en zachte kruiden
Delhaize logo
  • Gevogeltebouillon met groenten, linzen en zachte kruiden
    A

Gevogeltebouillon met groenten, linzen en zachte kruiden

door Line Couvreur
Gevogeltebouillon met groenten, linzen en zachte kruiden A
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kippenvleugels
  • 300 g wortelen
  • 300 g knolselder
  • 250 g bruine champignons
  • 2 gele uien
  • 2 rode uien
  • 30 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 180 g groene linzen
  • 2 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • 1/2 el Madras curry
  • 1/2 kl korianderzaadjes
  • 1/2 kl zwarte peperbollen
  • 1/2 kl gerookte paprika
  • zout
  • peper
  • 600 g kippenvleugels
  • 300 g wortelen
  • 300 g knolselder
  • 250 g bruine champignons
  • 2 gele uien
  • 2 rode uien
  • 30 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 180 g groene linzen
  • 2 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • 1/2 el Madras curry
  • 1/2 kl korianderzaadjes
  • 1/2 kl zwarte peperbollen

Begin met koken

: 30 min. (+ 4 u 15 min. kooktijd)
1
Doe de kippenvleugels in een grote stoofpan. Voeg 4 l water toe, de helft van de wortelen in stukken, een kleine helft van de geschilde knolselder in grote stukken, de ongeschilde gember in schijfjes en de hele gepelde, lichtjes geplette teentjes knoflook. Voeg ook de gele uien in partjes toe (1 gepelde en 1 met de schil om de bouillon te kleuren), het kruidentuiltje, de koriander en de peper. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat - als je tijd hebt - 4 u net onder het kookpunt pruttelen (of minstens 2 u 30).
2
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
3
Filter de bouillon, laat hem 5 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak om het vet te absorberen en herhaal indien nodig. Voeg de curry toe, de gerookte paprika en het sap van de halve citroen. Zet de bouillon terug op het vuur en breng hem aan de kook.
4
Snijd de rest van de wortelen in halve schijfjes, de rest van de knolselder in kleine blokjes (1 cm) en de rode uien in reepjes. Schep ze bij de bouillon. Kook ± 10 min., voeg de uitgelekte linzen toe en laat nog 5 min. pruttelen.
5
Snijd de champignons in 2 en fruit ze op een matig vuurtje, in een grote braadpan met de olijfolie Voeg ze toe in de bouillon, breng verder op smaak en serveer.
1
Doe de kippenvleugels in een grote stoofpan. Voeg 4 l water toe, de helft van de wortelen in stukken, een kleine helft van de geschilde knolselder in grote stukken, de ongeschilde gember in schijfjes en de hele gepelde, lichtjes geplette teentjes knoflook. Voeg ook de gele uien in partjes toe (1 gepelde en 1 met de schil om de bouillon te kleuren), het kruidentuiltje, de koriander en de peper. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat - als je tijd hebt - 4 u net onder het kookpunt pruttelen (of minstens 2 u 30).
2
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
3
Filter de bouillon, laat hem 5 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak om het vet te absorberen en herhaal indien nodig. Voeg de curry toe, de gerookte paprika en het sap van de halve citroen. Zet de bouillon terug op het vuur en breng hem aan de kook.
4
Snijd de rest van de wortelen in halve schijfjes, de rest van de knolselder in kleine blokjes (1 cm) en de rode uien in reepjes. Schep ze bij de bouillon. Kook ± 10 min., voeg de uitgelekte linzen toe en laat nog 5 min. pruttelen.
5
Snijd de champignons in 2 en fruit ze op een matig vuurtje, in een grote braadpan met de olijfolie Voeg ze toe in de bouillon, breng verder op smaak en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 94 kcal - Vetten: 3,3 g - Koolhydraten: 6 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 8,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 94 kcal - Vetten: 3,3 g - Koolhydraten: 6 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 8,8 g
Frans
Gluten vrij
Winter
Hoofdgerecht