Recept zoekresultatenGestoomde paprika's met rozemarijn
Delhaize logo
  • Gestoomde paprika's met rozemarijn
    A

Gestoomde paprika's met rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Romantisch diner,Moederdag
Bijgerechten
Gestoomde paprika's met rozemarijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g zoete puntpaprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete puntpaprika | 3st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    270 gr
    13,89 €/kg
    €3,75
    F2018101700025910000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. kooktijd

    1. Schil de paprika’s met een dunschiller, snijd ze overlangs in 2 en ontpit ze. Snijd ze nog eens in 2 en leg ze in een stoommandje, samen met de gehalveerde, gepelde teentjes knoflook. Leg de takjes rozemarijn in het water, zet er het mandje bovenop en stoom de paprika’s gedurende 40 min.
    2. Laat afkoelen en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
    3. Serveer bij geroosterd vlees of vis.

    Tip: Wikkel blokjes feta in de plakjes gestoomde paprika, prik er een tandenstokertje in en serveer als heerlijk aperitiefhapje!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Romantisch diner,Moederdag
    Bijgerechten
    • Gestoomde paprika's met rozemarijn
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete puntpaprika | 3st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    270 gr
    13,89 €/kg
    €3,75
    F2018101700025910000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000