Recept zoekresultatenGepaneerde kip met pasta en tomatensaus
Delhaize logo
  • Gepaneerde kip met pasta en tomatensaus
    A

Gepaneerde kip met pasta en tomatensaus

Gepaneerde kip met pasta en tomatensausA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 kippenlapjes
  • 2 eieren
  • 400 g tomaten
  • 2 sjalotten
  • 400 g spaghetti
  • 100 g geraspte parmigiano
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes oregano
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 4 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • 100 g oud brood (voor het paneermeel)
  • 2 el geraspte parmezaan (voor het paneermeel)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor het paneermeel)
  • 1 kl gedroogde tijm (voor het paneermeel)
  • 1 el olijfolie (voor het paneermeel)
  • 6 kippenlapjes
  • 2 eieren
  • 400 g tomaten
  • 2 sjalotten
  • 400 g spaghetti
  • 100 g geraspte parmigiano
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes oregano
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 4 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • 100 g oud brood (voor het paneermeel)
  • 2 el geraspte parmezaan (voor het paneermeel)

Begin met koken

25 min.
1
Voor het paneermeel: verdeel het oud brood in grove stukken en mix het samen met de kruiden fijn in de blender. Voeg op het einde de olijfolie, de parmezaan, zout en peper toe. Bewaar het paneermeel op een groot diep bord.
2
Pel en snijd de sjalotten in fijne ringen. Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en stoof er de sjalotten in aan. Pers er de teen look in en laat 2 min. verder stoven. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe, samen met de oregano, rozemarijn, tijm, peper en zout. Laat de saus op een zacht vuur verder garen.
3
Ondertussen klop je de eieren los in een diep bord.
4
Kruid de kippenlapjes met peper en zout en haal ze de door losgeklopte eieren. Daarna paneer je ze in het broodkruim. Verwarm in een pan de rest van de olijfolie en bak de kippenlapjes 2 minuten aan beide zijden.
5
Ondertussen kook de spaghetti zoals vermeld op de verpakking.
6
Schik alles samen in een bord en werk af met nog een extra blaadje basilicum. Serveer de parmezaan apart in een kom.
1
Voor het paneermeel: verdeel het oud brood in grove stukken en mix het samen met de kruiden fijn in de blender. Voeg op het einde de olijfolie, de parmezaan, zout en peper toe. Bewaar het paneermeel op een groot diep bord.
2
Pel en snijd de sjalotten in fijne ringen. Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en stoof er de sjalotten in aan. Pers er de teen look in en laat 2 min. verder stoven. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe, samen met de oregano, rozemarijn, tijm, peper en zout. Laat de saus op een zacht vuur verder garen.
3
Ondertussen klop je de eieren los in een diep bord.
4
Kruid de kippenlapjes met peper en zout en haal ze de door losgeklopte eieren. Daarna paneer je ze in het broodkruim. Verwarm in een pan de rest van de olijfolie en bak de kippenlapjes 2 minuten aan beide zijden.
5
Ondertussen kook de spaghetti zoals vermeld op de verpakking.
6
Schik alles samen in een bord en werk af met nog een extra blaadje basilicum. Serveer de parmezaan apart in een kom.
Nutritionele informatie
A
Energie: 862 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
2 × 600 gr
7
80
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Tomaten | Kumato
Delhaize Tomaten | Kumato
400 gr
3
99
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Spaghetti
Bertagni Spaghetti
500 gr
3
85
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
30 gr
5
75
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
39
Saus | Basilicum
Filippo Berio Saus | Basilicum
340 gr
-50% Online Only
3
59
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
180 gr
Bio
    3
    39
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    39

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    4
    99
    Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    45 gr
    1
    29
    Totaal:
    €48,06