Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenGestoomde kip met groenepepersaus en verse kaas
Delhaize logo
  • Gestoomde kip met groenepepersaus en verse kaas
    A

Gestoomde kip met groenepepersaus en verse kaas

door Line Couvreur
Gestoomde kip met groenepepersaus en verse kaasA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 filets kippenborstfilets
  • 2 sjalotten
  • 1 bussel dragon
  • 8 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 30 g groene peper in tros
  • 200 g verse kaas, natuur
  • 1,9 dl gevogeltefond
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 filets kippenborstfilets
  • 2 sjalotten
  • 1 bussel dragon
  • 8 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 30 g groene peper in tros
  • 200 g verse kaas, natuur
  • 1,9 dl gevogeltefond
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Open een roestvrijstalen stoommand in een sauteerpan met een bodem water. Bekleed de bodem van de mand met een rond stuk bakpapier, waarin je eerst kleine gaatjes prikt. Leg er de kipfilets in en bedek elke filet met 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm en 2 takjes dragon. Breng aan de kook, verlaag het vuur een beetje, zet het deksel op de pan en kook 15 min.
2
Fruit intussen de gehakte sjalotten op een zacht vuurtje, in een steelpan met de olie. Giet er na 2 min. de gevogeltefond bij en laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de verse kaas toe en de groene pepertrosjes (spoel ze eerst onder koud water). Breng verder op smaak en laat heel zachtjes pruttelen.
3
Verwijder de kruiden uit de stoommand zodra de kipfilets gaar zijn, kruid deze met zout en dresseer ze op de borden. Overgiet met saus en werk af met dragontakjes. Geef er basmatirijst en gestoomde groenten bij.
1
Open een roestvrijstalen stoommand in een sauteerpan met een bodem water. Bekleed de bodem van de mand met een rond stuk bakpapier, waarin je eerst kleine gaatjes prikt. Leg er de kipfilets in en bedek elke filet met 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm en 2 takjes dragon. Breng aan de kook, verlaag het vuur een beetje, zet het deksel op de pan en kook 15 min.
2
Fruit intussen de gehakte sjalotten op een zacht vuurtje, in een steelpan met de olie. Giet er na 2 min. de gevogeltefond bij en laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de verse kaas toe en de groene pepertrosjes (spoel ze eerst onder koud water). Breng verder op smaak en laat heel zachtjes pruttelen.
3
Verwijder de kruiden uit de stoommand zodra de kipfilets gaar zijn, kruid deze met zout en dresseer ze op de borden. Overgiet met saus en werk af met dragontakjes. Geef er basmatirijst en gestoomde groenten bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 103 kcal - Vetten: 3 g - Koolhydraten: 2,3 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 16 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 103 kcal - Vetten: 3 g - Koolhydraten: 2,3 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 16 g
Frans
Vlees - minder dan 3€
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip | Bio
Delhaize Filet | Kip | Bio
+/- 300 gr
Bio
    +/-€
    7
    50
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Dragon | Verpakt
    Delhaize Dragon | Verpakt
    20 gr
    1
    79
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Rozemarijn | Verpakt
    Delhaize Rozemarijn | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Peper | Groen
    Delhaize Peper | Groen
    30 gr
    2
    35
    Verse kaas | Mager | Fris en smeuïg
    Campina Verse kaas | Mager | Fris en smeuïg
    2 × 180 gr
    2de tegen -50%
    1
    95
    Bouillon | Kip | Geconcentreerd
    Fundo Bouillon | Kip | Geconcentreerd
    50 cl
    2de tegen -50%
    6
    05

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    +/-€25,62