Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenGestoomde buideltjes met tofu
Delhaize logo
  • Gestoomde buideltjes met tofu
Gestoomde buideltjes met tofu

Gestoomde buideltjes met tofu

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g tofu
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g koriander
  • 2 cm gember
  • 2 dl lauwe melk
  • 50 g boter
  • 500 g bloem
  • 1 kl suiker
  • 2 el verse gist
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 dl vissaus
  • 3 el arachideolie
  • 1 zout
  • 200 g tofu
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g koriander
  • 2 cm gember
  • 2 dl lauwe melk
  • 50 g boter
  • 500 g bloem
  • 1 kl suiker
  • 2 el verse gist
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 dl vissaus
  • 3 el arachideolie
  • 1 zout

Begin met koken

: 35 min + 2 u rusttijd + 3 à 5 min stoomtijd
1
Je begint met het deeg voor de ‘buideltjes’. Neem een kom en meng er de bloem, de suiker en een mespuntje zout in. Los de verse gist in lauwe melk op en giet daarna in een kuiltje in het midden van het bloemmengsel. Smelt de boter, giet bij het deeg en kneed goed. Klop het ei los en meng onder het deeg samen met 1 el olie. Kneed minstens 15 min met je handen of in de keukenrobot tot een homogeen en elastisch deeg. Vorm er een egale bol van en kerf er met je mes een groot kruis in. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat 1 u rijzen en rusten op een warme plaats.
2
Na dat uurtje kneed je het deeg nog eens goed en laat je het opnieuw rijzen voor 1 u.
3
Ondertussen heb je tijd voor de vulling. Snijd de paprika’s in blokjes, pel en snipper de knoflook, rode peper en lente-uitjes en hak de koriander grof. Schil en rasp de gember en snijd de tofu in kleine blokjes. Zet een pan op het vuur met 1 el olie en fruit er de paprika, knoflook en lente-uitjes in. Voeg daarna de gember, tofublokjes en gehakte kruiden toe. Blus met 2 el sojasaus en het sap van 1 limoen.
4
Rol kleine balletjes van het deeg (± 20 g per balletje) en druk ze plat tot ze zo’n 8 cm groot zijn. Lepel er wat vulling op en vouw dicht zodat je buideltjes krijgt. Plat de onderkant een beetje af zodat ze goed blijven staan.
5
Zet een diepe pot met deksel op het vuur en giet er 1 el olie en een bodempje water in. Plaats een stoommandje in de pot en schik er de buideltjes in. Stoom ze gaar onder het deksel en voeg af en toe wat water toe.
6
Serveer de buideltjes met een potje soja- of vissaus.
1
Je begint met het deeg voor de ‘buideltjes’. Neem een kom en meng er de bloem, de suiker en een mespuntje zout in. Los de verse gist in lauwe melk op en giet daarna in een kuiltje in het midden van het bloemmengsel. Smelt de boter, giet bij het deeg en kneed goed. Klop het ei los en meng onder het deeg samen met 1 el olie. Kneed minstens 15 min met je handen of in de keukenrobot tot een homogeen en elastisch deeg. Vorm er een egale bol van en kerf er met je mes een groot kruis in. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat 1 u rijzen en rusten op een warme plaats.
2
Na dat uurtje kneed je het deeg nog eens goed en laat je het opnieuw rijzen voor 1 u.
3
Ondertussen heb je tijd voor de vulling. Snijd de paprika’s in blokjes, pel en snipper de knoflook, rode peper en lente-uitjes en hak de koriander grof. Schil en rasp de gember en snijd de tofu in kleine blokjes. Zet een pan op het vuur met 1 el olie en fruit er de paprika, knoflook en lente-uitjes in. Voeg daarna de gember, tofublokjes en gehakte kruiden toe. Blus met 2 el sojasaus en het sap van 1 limoen.
4
Rol kleine balletjes van het deeg (± 20 g per balletje) en druk ze plat tot ze zo’n 8 cm groot zijn. Lepel er wat vulling op en vouw dicht zodat je buideltjes krijgt. Plat de onderkant een beetje af zodat ze goed blijven staan.
5
Zet een diepe pot met deksel op het vuur en giet er 1 el olie en een bodempje water in. Plaats een stoommandje in de pot en schik er de buideltjes in. Stoom ze gaar onder het deksel en voeg af en toe wat water toe.
6
Serveer de buideltjes met een potje soja- of vissaus.
Nutritionele informatie
Energie: 250 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Vegetarisch
Picknick,Romantisch diner
Diner
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tofu | Vegan | Bio

Delhaize

Tofu | Vegan | Bio

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€1,19

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Bakkersgist

Bruggeman

Bakkersgist

42 gr

€0,29

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€10,10