Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenPannenkoekentoren met exotisch fruit
Delhaize logo
Pannenkoekentoren met exotisch fruit

Pannenkoekentoren met exotisch fruit

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

24 porties
  • exotisch fruit (fysalis, carambola ...) naar keuze voor de afwerking
  • 8 eieren
  • 500 g bloem
  • 1 l volle melk
  • 50 g boter
  • 1 g boter
  • 1 zout
  • 3 passievruchten
  • 100 g suiker
  • 1 cl room
  • 1 kl water
  • 50 g gezouten boter
  • exotisch fruit (fysalis, carambola ...) naar keuze voor de afwerking
  • 8 eieren
  • 500 g bloem
  • 1 l volle melk
  • 50 g boter
  • 1 g boter
  • 1 zout
  • 3 passievruchten
  • 100 g suiker
  • 1 cl room
  • 1 kl water
  • 50 g gezouten boter

Begin met koken

: 35 min
1
Doe de bloem in een kom. Voeg de eieren 1 per 1 toe en klop op. Voeg de melk toe.
2
Smelt 50 g boter en meng onder de bloem, melk en de eieren. Werk af met een snufje zout.
3
Maak kleine pannenkoeken door een halve pollepel beslag per keer te bakken in een pan met een klontje boter.
4
Bereid de karamel: doe de suiker in een hoge kookpot met 1 kl water. Zet op een hoog vuur tot de suiker vloeibaar wordt en een mooie karamelkleur krijgt. Let op dat de suiker niet aanbrandt. Haal van het vuur, voeg de gezouten boter toe en laat volledig smelten. Voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe. Zet terug op het vuur en voeg de room toe. Nu pas mag je 1 keer omroeren om alles samen te mengen. Laat afkoelen.
5
Stapel de pannenkoeken netjes op elkaar en overgiet met de karamel. Werk af met exotisch fruit.
1
Doe de bloem in een kom. Voeg de eieren 1 per 1 toe en klop op. Voeg de melk toe.
2
Smelt 50 g boter en meng onder de bloem, melk en de eieren. Werk af met een snufje zout.
3
Maak kleine pannenkoeken door een halve pollepel beslag per keer te bakken in een pan met een klontje boter.
4
Bereid de karamel: doe de suiker in een hoge kookpot met 1 kl water. Zet op een hoog vuur tot de suiker vloeibaar wordt en een mooie karamelkleur krijgt. Let op dat de suiker niet aanbrandt. Haal van het vuur, voeg de gezouten boter toe en laat volledig smelten. Voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe. Zet terug op het vuur en voeg de room toe. Nu pas mag je 1 keer omroeren om alles samen te mengen. Laat afkoelen.
5
Stapel de pannenkoeken netjes op elkaar en overgiet met de karamel. Werk af met exotisch fruit.
Nutritionele informatie
Energie: 415 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

Passievruchten | Verpakt per 6

Delhaize

Passievruchten | Verpakt per 6

6 st

€3,39

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Passievruchten | Verpakt per 6

Delhaize

Passievruchten | Verpakt per 6

6 st

€3,39

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Totaal:
€20,11